Grillet svinefilet. Skjær svinefileten slik at den «åpner» seg og får en bred rektangulær form. Bruk steketermometer til å følge med, da den er ferdig på 68-70 grader kjernetemperatur. La den hvile i 5-10 minutter før servering, men husk at den vil stige ca 4 % i temperatur når du har tatt den av varmen
Helstekt svinefilet med deilig tilbehør er magert, delikat og med herlige smaker. Forvarm ovnen til 220 ° CTa ut kjøttet en halvtimes tid før stekeing slik at det får romstemeraturKlapp det tørt med kjøkkenpapir og gni det godt inn med salt og pepperVarm olivenolje i en stekepanne og brun kjøttet på alle sider og legg kjøttet til sideTilsett kyllingbuljong i pannen og la det småkoke i et par minutterBland timian og honning og og pensle kjøttetLegg kjøttet i en langpanne og tilsett kyllinggraftenBruk steketermometer og stek kjøttet til det når en kjerne temperatur på 145 ° CTa kjøttet ut av ovnen og dekk det til med aluminiumsfolie
Kjøttet fortsetter å steke etter at det blir tatt ut av ovnen, og siden det skal hvile 15-20 minutter vil temperaturen øke med flere grader før det skal skjæres opp
Ha litt meierismør i stekepannen og sett stekeplaten på høy temperatur. Mens du steker svinefiletene så steker du samtidig wokgrønnsakene og ertene i en wok panne til de er passe møre
Sett inn ett steketermometer og stek den sammen med grønnsakene til den holder ønsket temperatur. Svinefilet er noe av det møreste og magreste kjøttet du kan få
Dersom du er som meg ligger det av en eller annen merkelig grunn alltid en svinefilet der. ca 600 g svinefilet. ovn så bare sørg for at temperaturen ikke overstiger 60-65 grader. ca 600 g svinefilet
Svineknoke er en av flere stykningsdeler som på urettferdig vis har blitt glemt eller nedprioritert av de fleste idag, og man går ofte for svinefilet eller koteletter istedet
Jeg kutter svinefileten i tykke ''skiver'' og steker på høy temperatur i typ 1/2 minutt på hver side før jeg slår ned platen helt og lar den bare varme seg igjennom
Kor gjennomsteikt du vil ha svinefileten er ikkje berre ein smakssak. Temperaturen vil stige eit par, tre grader til etter at kjøttet er tatt ut av steikeomnen eller steikepanna