Min lettvinte metode er med bacon, kanskje til og med ferdig kutta i terning, som eg fresar i gryta, før eg heller på buljong og lapskausgrønsaker, og lar det koke i tjue minutt
Victoria plommer fra bondes marked på lørdag og passer perfekt som høst dessert til helgen. Fjern stenene og strø over brun farin over og bland lett og forsiktig sammen
Da passer det ekstra godt med en fresh sommersalat på en kjøttfri mandag. Dere så kanskje banneren øverst om X-week – det er rett og slett et stort ukessalg med massevis av favoritter og bestselgere
Min mors pølselapskaus er den desidert beste i verden. 05. 15. ca 15 poteter ca 10 gulrøtter 1 kålrot 1 pk kjøttpølser 1 purreløk ca 2 Ss med lys kjøttbuljong ( pulver) 1 pose tomatsuppe ( uten makaroni). Tilsett så posen med tomatsuppe, bland denne godt inn, hell på mere vann vis du trenger å la den putre i 5minutter til. 05. 15
"Noen" påstår at man ikke kan bruke mørbrad i gryteretter og lapskaus, det stemmer ikke. Ikke blir skremt, hvis du smaker på kraften og den smaker veldig sterkt
Øverste halvdel av chilien har flere frø enn nederste del, og vil gjøre smaken sterkere, så hold litt igjen på chilien og tilsett mer etterhvert, så får du den styrkegraden du ønsker
600 g lettsaltet svinekjøtt eller lettsaltet sideflesk uten svor , i terninger. 600 g lettsaltet svinekjøtt eller lettsaltet sideflesk uten svor , i terninger
Ha alle de oppskårede grønnsakene i gryten sammen med kjøttet, fyll eventuelt på med litt mer vann. Du vil jo helst ikke at det bare skal bli mos når du rører rundt i lapskausen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.