Italienarane kallar den både capicola, capocollo og coppa. Den krydra og speka svinenakken minner sterkt om ei god skinke, og er inngangsporten til den italienske spekehimmelen for den som ikkje har tolmod eller sjanse til å vente eit par år på resultatet
Dagens variant er laget med chèvre og speket svinenakke på topp og myntekesam i bunn. 2 skiver speket svinenakke eller panchetta. 2 skiver speket svinenakke eller panchetta
Fenalår er betegnelse for et kjøttstykke av lår, fortrinnsvis fra sau eller lam, som er speket. tidlig på høsten -og kunne spises i desember, men spekematen ble som regel speket mye lenger
Sør-europearen er ikkje så glad i røykt spekemat som vi her i nord. Det kan vere ein av grunnane til at pancettaen – Italias svar på bacon eller flesk – sjeldan er innom røykomnen
Speket, røkt og sprøstekt kjøtt gjør seg godt sammen med den reine smaken i torsk. Jeg har skrevet om kokt torsk tidligere, og om at dette er en veldig god måte tilberede torsk på
Skjær bacon eller speket svinenakke (eller spekeskinke med synlig fett) i mindre biter. 50 gram speket svinenakke (coppa) eller bacon. 50 gram speket svinenakke (coppa) eller bacon
225 g chorizo, speket, i biter. 225 g chorizo, speket, i biter. Denne retten falt umiddelbart i smak hos hele familien, og er en oppskrift som garantert får plass i neste kokebok