Speket oppskrifter

Speket elghjerte

Speket elghjerte

Før i tiden ble absolutt alt av et dyr tatt i bruk når det ble slaktet. Innmat, blod og fett kom til nytte
Speket Andebryst

Speket Andebryst

Etter å ha hengt i kjøleskapet i 7 dager så er andebrystet ferdig speket. Andebryst er alltid godt, og jeg prøver meg med å speke et bryst
Coppa  –  speka  svinenakke  i  aldringspose

Coppa – speka svinenakke i aldringspose

Italienarane kallar den både capicola, capocollo og coppa. Den krydra og speka svinenakken minner sterkt om ei god skinke, og er inngangsporten til den italienske spekehimmelen for den som ikkje har tolmod eller sjanse til å vente eit par år på resultatet
Jordskokksuppe

Jordskokksuppe

*Server suppen med fersk god speket pølse. I går spiste vi en fantastisk 3-retters og forretten ble jordskokksuppe som er min favoritt suppe
Pancetta  –  Italias  svar  på  bacon

Pancetta – Italias svar på bacon

Sør-europearen er ikkje så glad i røykt spekemat som vi her i nord. Det kan vere ein av grunnane til at pancettaen – Italias svar på bacon eller flesk – sjeldan er innom røykomnen
Torsk på nye veier

Torsk på nye veier

Speket, røkt og sprøstekt  kjøtt gjør seg godt sammen med den reine smaken i torsk. Jeg har skrevet om kokt torsk tidligere, og om at dette er en veldig god måte tilberede torsk på
Speketid

Speketid

Du må også ha en starterkultur for å oppnå bakteriekultur som gjør at pølsen blir speket. Våre pølser har blitt speket i bakgangen vår i leiligheten
Sildesalat

Sildesalat

300 g fileter av speket matjessild. Kok opp sukker, eddik og vann. Og avkjøl. Kok løken i et par minutter i saltet vann og avskjøl løken i eddikvannet
Storfe alt-i-ett-gryte med rødvin og speltkorn

Storfe alt-i-ett-gryte med rødvin og speltkorn

Skjær bacon eller speket svinenakke (eller spekeskinke med synlig fett) i mindre biter. 50 gram speket svinenakke (coppa) eller bacon. 50 gram speket svinenakke (coppa) eller bacon
Kyllinggryte med ris og chorizo

Kyllinggryte med ris og chorizo

225 g chorizo, speket, i biter. 225 g chorizo, speket, i biter. Denne retten falt umiddelbart i smak hos hele familien, og er en oppskrift som garantert får plass i neste kokebok
Salami frå sørlegare strøk

Salami frå sørlegare strøk

Salamien frå barndommen min var lagd av industrien, og etter nokre tugger satt feittet fast under ganen