Kan like så godt kalle dette restemat da dette varme smørbrødet ble til da jeg ryddet i kjøleskapet. Et par skiver spekeskinke som begynte å bli litt tørr i kanten, en rest smøreost naturell og en rest smøreost av kryddeosttypen og godt grovt brød
eventuelt spekeskinke. Grove ostesmørbrød er nydelig kveldsmat når du er sulten og det egentlig er altfor seint å begynne å styre på kjøkkenet med matlaging
I original"oppskriften" (plukket den opp på et matprogram på BBC Food) skal smørbrødet også varmes i ovn, men jeg synes den smaker bedre kald og passer perfekt som lunsj eller lett middag en varm sommerdag
Parmaskinke kan fint byttes ut med annen spekeskinke om du heller foretrekker det, Bytt gjerne ut honning melon med vannmelon om du heller foretrekker det
Ja takk begge deler, både spekeskinke og roastbiff på en gang, og med inspirasjon fra de deilige "landgangene" vi lagde i gamle dager ble dette herlige smørbrødet til
Pesto er en "dressing" som er anvendelig til utrolig mye, bruk en liten spiseskje i tomatsuppen og du får en suppe som blir mye rikere på smak, bruk den til pizza, til sandwich, til et smørbrød med spekeskinke og prøv pesto på bakt torsk før du setter den i stekeovnen for ikke å snakke om til pastaretter
Det kan serveres som forrett, som tilbehør til hvilken som helst middag eller som smørbrød. Andre alternativer kan være oliven, tomater, spekeskinke, sardiner
Smørbrødene smaker best nylaget. Avslutt med spekeskinke, ev litt salat. 8-12 skiver spekeskinke. Begynn med å pensle brødskivene med olivenolje og stek skivene i en panne