sik, abbor, røye, sjøørret, ørret og gjedde. Ole Rustand har akkurat trukket garnene med sik. Fisken skal nå videreforedles for salg i den lille gårdsbutikken rett ved hovedveien langs Sperillen
Ovnsbakt sjøørret (eller vanlig ørret) med sjøkrepssaus, persillepoteter og klassisk agurksalat. Ovnsbakt sjøørret (eller vanlig ørret) med sjøkrepssaus, persillepoteter og klassisk agurksalat
Sjøørret, fjellaure, røye og makrell er også nydelige å tilberede på samme måte. Dette er det desidert nydeligste måltidet jeg har nytt på tur noensinne, og jeg har spist mye deilig mat på tur
500 g sjøørretfilet, med skinn. Bland dill, sukker, salt og pepper i en liten bolle. Legg halvparten av blandingen i bunnen av en grunn form som er lang nok til at fileten får plass
På sommeren kan den stå i elvemunninger, gjerne på steder en kan få sjøørret. Havabboren kan leve i ferskvann, brakkvann og saltvann, og finnes blant annet i Atlanteren og i Nordsjøen helt opp til Nordland
På bildet ser du både røye, ørret, abbor, sik, gjedde og sjøørret. Du behøver egentlig ikke prøve deg på disse første gangen du prøver gjedde, men godt blir det med denn oppskriften