I går testet jeg ut en ny måte å lage røktkolje på. Så jeg stekte koljen i panne først. Vanligvis pleier vi trekke fisken, ha poteter og gulrøtter til og eggesmør såklart
Røktkolje/torsk med eggesmør og kokte grønnsaker. Jeg har fått noen forespørsler om innlegg i det siste, blant annet om en guide til nyttige basisvarer, og om hvorfor jeg velger naturlig sminke og hudpleieprodukter
Den første kvelden bød Johannes på røktkolje og gode historier. Så her er oppskriften på tradisjonsrik røktkolje- til minne om Johannes og gode samtaler på kjøkkenet
Linse- potet- og bulgurgruten med indiske krydder skal egentlig serveres med røktkolje, og det har jeg nesten tenkt å gjøre med restene imorgen, men jeg kan melde om at den var topp tilbehør til kylling også
Bruker du røktkolje blir det noe helt annet og utrolig deilig det og. Hvis du har lagt merke til den store biten av røkt laks som er på bildet, så skjønner du at der må ha vært noe mer denne fredagskvelden
Denne gang hadde han med seg selvrøkt Hyse, som vi sammen lagde et fellesmåltid av. Innlegget Røkt Hyse med stekte poteter og spinat ble publisert på Mat og Vinnett
Kok den røkte fisken i litt usaltet vann tilsatt litt melk. ca 200 g røkt torsk ( eller kolje). Rens og skjær 5/6 av purren, løk og poteter i biter og surr i smør et par min,
Derimot var røktkolje, hvalkjøtt, spekesild og lever ofte på vårt middagsbord. Det er så rart. Hvorfor får franskmennene til å lage delikatesser av det som var "huff-mat" i barndommen
4 skiver røkt bacon. 300 gr røktkolje (fant ikke kolje heller, så jeg fant noe rimelig filet på Rema 1000). (Og Mannen forsynte seg godt 2 ganger, så suppe reservasjonen er nok litt mer image enn at han faktisk ikke liker ) 4 skiver røkt bacon. 300 gr røktkolje