Kutt opp eple, løk, sylteagurk og reddiker og bland godt sammen med potetene. Smak til med salt, pepper og eventuelt meir syre eller søtt for riktig avrunding
Varm potetsalatmed egg, kapers og rødløkHvis du vil lage en sprekere variant av potetsalat som passer til spekemat, kraftige pølser og sild, kan du prøve denne
Vellaget spekeskinke fra Oppdal, potetsalat og tomat. Helt vanlig tradisjonell hotell frokost, med de obligatoriske eggene, kokte og stekte, bacon, småpølser, den vanlige bønner i tomat fra hermetikkboks, oppskjært kjøttpålegg, ost, røkelaks, silderetter, frukt og grønt osv
Roastbiff med rosenkål og hjemmelaget potetsalat. Kokte mandelpoteter i en blanding av mager kesam, litt lakefra glasset medsylteagurk, noen skiver sylteagurk hakket i små biter, kapers, rødløk, litt sennep, salt og pepper
Spe på med litt sylteagurklake for mer smak. Hver julemorgen spiser jeg hjemmelaget rundstykker, et rundstykke medpotetsalat, et med hjemmelaget sylte, og et medpotetsalat og sylte