Legg blandingen utover på en tallerken så den kan avkjøle seg. Varm olivenolje i en kjele på middels varme, tilsett hakket løk, finhakket hvitløk og revet ingefær, krydre med salt og pepper og kok til løken er myk og litt gyllen
Spre litt grøt oppå og brett litt av deigkanten mot midten. Siden min mann er halvt finsk, lillegutten min kvart finsk, fant vi ut at vi ville lage noe som finnene er kjente for, Karelske piroger
Vill du hellre baka din egen pirogdeg hittar du recept på det HÄR. Igår var mannen riktigt kreativ i sin matlagning och komponerade ihop en variant av piroger som han gjorde med färdigköpt pizzadeg från kyldisken
Jeg brukte en pakke grov glutenfritt mel fra Toro, og brukte oppskriften som står på pakken for å lage pizzabunn med en liten justering, brukte en liten spiseskje fiberhusk og en halv desiliter vann ekstra
Fordel kjøtt/grønnsaksfyllet på deigbitene og lag piroger ved å dra hjørnene på deigen mot midten. Det blir ikke så mye blogging for tiden, været er jo så nydelig her på Østlandet denne sommeren at det går med mye tid ute, hagen har fått et løft, huset har blitt beiset, og jeg har begynt på en kjøkkenhage, som foreløpig bare inneholder jordbær og rabarbra, en bra start da i hvert fall
Denne matretten ligner påpiroger, og på innbakt pizza, men jeg tror ikke den er helt lik. Her om dagen kom eldstedatter Anine en snartur hjemom fra sine studier, og da hadde jeg lyst til å finne på noe godt til middag
Deigen er basert på en standard pizzadeig. Man kan også forme dem so piroger eller små calzoner. Stromboli'en her er en type pizzarull som man mener stammer fra en italiensk restaurant i Essington utenfor Philadelphia
Legg pirogene på stekebrett dekket med bakepapir. Strø gjerne på litt oregano til pynt. Legg 1-2 ss fyll på hver sirkel, og pensle langs kanten med sammenvispet egg. Stek på 220 °C i 10-12 minutter