The post Pirogermed kjøtt, løk og poteter appeared first on. Så piroger ble det, riktignok med en liten twist som i følge våre ganer ble ganske så godt
Vi prøvde med grønne erterog Gulløyepoteter denne gangen, og det ble virkelig godt. Det salte lammekjøttet har fått koke en stund, flesket er lagt i, og løken med istukne nellikspiker gir, sammen med laurbærbladene en deilig smak til retten
Liten håndfull mynte, finhakk bladene, bortsett fra noen små blader som brukes til pynt. Om du skal servere maten senere, så vent med å hakke mynte og tilsette den i olja
Kjøtt og løk legges i en kasserolle, vannet tilsettes sammen med laurbærbladet. Nå er retten kanskje i ferd med å gå litt i glemmeboken, men den bør absolutt frem fra glemselen igjen, for dette er en kjempegod gryterett
Lokale variasjoner gjør at noen steder brukes kun storfekjøtt, andre steder kun lamme- eller svinekjøtt, mens andre steder brukes alle tre i kombinasjon
Ved andre servering skal kjøttet skal skjæres i skiver og serveres med en sursøt løksaus, som også lages på suppekraften, grønnsaker fra suppen -og kokte poteter selvfølgelig
Disse veggibollene har jeg laget i andre varianter før, men aldri med denne paneringen. Imens dette koker kjører du ingefær, dadler, gurkemeie og havregryn i en kjøkkenmaskin til det blir nesten helt oppkuttet
Navnet kan oversettes med flammekjøtt, altså kjøtt tilberedt over åpen flamme. Hva med å prøve noe annet på grillen enn bbq-marinerte grillskiver og flintsteik
Pensle med egg på kantene, og brett over deigen slik at det blir piroger. Hakk spinatbladene ganske fint, og bland dem med oppsmuldret fetaost, smeltet smør, presset hvitløk, timian, persille og pepper
Smak til med litt urter og sjekk om suppe er passe salt og kraftig. Visp kraftig rundt i suppa med en pisk eller sleiv slik at stivelsen i ertene skal jevne
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.