Oppskriften er egenkomponert som mange andre oppskrifter på bloggen min. Navnet potetbrød er kanskje noe misvisende, men det er faktisk to sorter poteter i dette brødet, søtpotet naturell og potetpulver i mel til raspeballer/komler
Det er utallige måter å lage raspeballer på, de fleste har sin egen vri og er du en husmor av den gamle garde, lager du nok raspeballer og annen tradisjonsmat uten noe oppskrift
Oppskrift på tvp-bacon fant jeg på den superfine bloggen til Veganeren. Om du ikke har kjennskap til komler, er det rett og slett kokte potetballer medbyggmel, og kalles også for komper, potetballer eller raspeballer
Stek bacon og løk i smør (melkefri margarin for allergikere) og krydre med pepper. Fyll raspeballene med flesket og kok dem i lettsaltet vann eller kraft
Skrell og riv potetene, og bland godt sammen medmel og salt. Legg litt sirup på en halv skive brunost og brett inn kantene, lag en ball rundt ostestykket med potetmassen
Oppskrift på vanlige raspe finner du her. Begynn med å koke kjøttet det mest vanlige er å bruke salt fårekjøtt eller salte svineknoker til rasper/komle
Her er en oppskrift til fire personer, fra matprat. Eller komle, kompe, potetballer. Riv eller mos de kokte potetene og bland sammen med rå poteter, mel og salt
Rundstykkene settes på platen med skje og fuktige hender( på samme måte som Komle). Noe av melmengden kan også erstattes med hele/malte kjerner,nøtter osv
Fiskekraften jevnes med smør og mel. Del hysefileten i små biter og kjør sammen med de øvrige ingrediensene, unntatt smør, i kjøkkenmaskin og kjør det hele sammen til en fin, glatt masse