Lokalt oksekjøtt er ikke enkelt og få tak i, så¨jeg har kjøpt norsk okse-ytrefilet på Bunnpris. Denne oppskrifta på oksegryte putrer for seg selv, mens du tar søndagsturen
Dette er mat som jeg elsker å lage, her kan du forberede alt i god tid på forhånd, og bare sette formen eller gryten i stekeovnen i passelig tid før måltidet
Salt og pepper. Dette er oksegryten nesten slik som selveste Julia Child laget den, jeg har moderert litt, laget den litt enklere, men smaken er upåklagelig
Neste på tapetet – Oksegryte med øl. salt og pepper. Deretter alt tilbake i gryta og la putre ca 1 time, halvannen times tid. Eventuelt kan du gjøre alt klart dagen før og hive i slow cooker en ca 5 timer på low, eller 2
Trikset er å lage oksegryte på forhånd, og vakuumpakke i passe porsjoner. Skjær opp i passe store biter, krydre med salt og pepper, og grill direkte over glørne på bålet
Gutta fikk lapskaus, mens Jørgen og jeg nøt oksegryte med brokkoli. Alt fra G-Sport/G-Max. Jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd at jeg skulle få med Jørgen på telttur
Salt - pepper. Bland sammen mel, salt og pepper og rull kjøttbitene i blandingen, stek kjøttet i smør over svak varme i en gryte, det skal bare ha en rask steking, ikke gjennomstekt, legg kjøttet tilside, skjær bacon i biter og stek den raskt i samme gryte
Dette er middagen som "nesten" lager seg selv, litt forarbeid er det med å kutte opp grønnsaker og kjøtt og la det få en liten omgang i stekepannen før alt puttes i gryten, settes i stekeovnen og praktisk talt lager seg selv
Legg soppen på tørr panne og stek de først uten smør eller olje slik at alt vannet som er i soppen fordamper, Tilsett litt olje/smør og stek de lett, de behøver ikke være så brune
Og det beste av alt er at den lager seg selv. Denne gangen ble det gulrot, paprika, løk, hvitløk, og sopp og litt krydder (salt, pepper, grillkrydder og paprikakrydder)
, Hell over kjøtt og kraft og resten av rødvina + salt og pepper. På valentinesdag lagde jeg min egen versjon av en Fransk Oksegryte jeg fant i en blogg
Når alt kjøttet er brunet, har du i resten av olivenoljen i pannen på middels varme. Legg kjøttet tilbake i pannen, skru opp til sterk varme og gi alt sammen et oppkok