Uer er en helt fantastisk flott fisk. ca 700 g lettsaltetuer. Start med å legge ueren i kaldt vann i 10 minutter. Etter 10 minutters trekking løfter du uer skivene forsiktig over på en fjøl og rensker den ren fra skinn og ben
Kokes møre i lettsaltet vann. Torsk, kveite og uer står derfor på menyen fremover. Jeg ser jo at jeg er nødt til å gå et kurs på matfotografering, for det er vanskelig å fotografere maten mens den er varm, få det til å se delikat ut, samtidig som at den skal spises mens den er varm
Lettsaltetuer, erter, svartrot og Gulløyepoteter. Og ueren fra fiskebilen er av topp kvalitet, store fine stykker, som du nok selv må skrape skjellene av
100 gram meierismør6 ss hvetemel1 dl kremfløte1 boks seterrømme1 dl vann2 ts lys buljongpulver2 ss persille2 ss gressløk1 ts maldonsalt1/2 ts grovmalt pepper3 gulrøtter2 dl frosne erter4 dl pasta1 liter fiskerester (Her har vi brukt lettsalta uer og torsk)6 skiver grovt brød1 hvitløk, delt i to på langst