Lage tørrfisk selv norge oppskrifter

Norske mattradisjoner?

For befolkningen langs kysten og på øyene var fisken og fisket selvelivsgrunnlaget. En vanlig drikk var en slags buljong laget av blod og fett, som ble knadd sammen til små boller, og som oppløste seg når det ble lagt i varmt vann

Tradisjonell lutefisk

En legende sier at et lager med tørrfisk brant opp etter et lynnedslag. Iår skulle det bli romjul før jeg endelig fikk somlet meg til å lage lutefisk
Stoccafisso alla Zia

Stoccafisso alla Zia

Deretter legger du første laget med fisk, og begynner med poteter igjen. Alle utenfor Norge kaller tørrfisken vår for stokkfisk
Gullimunn gjør gullfunn på «Food for media»

Gullimunn gjør gullfunn på «Food for media»

Baktanken var at vi som bloggere og journalister skal inspirere folk til å lage maten selv, etterspørre det som koster mer, men smaker mer og gjør bedre for både helse, miljø og kultur
Nye opplevelser i magiske Lofoten

Nye opplevelser i magiske Lofoten

Det ble torsketunger på meg denne kvelden, gode, men jeg lager dem bedre selv. Det samme gjelder gallerier, muséer og alt det er mulig å lage noe ut av tror jeg
Grilla tørrfisk ala Skarven.

Grilla tørrfisk ala Skarven.

Om man lager den med nok kjærlighet og følelse, så er det egentlig en ganske enkel rett å lage. Grilla tørrfisk hører Nord Norge til- selv om jeg har blitt servert det på Sicilia også
Baccalà alla Vicentina

Baccalà alla Vicentina

Så den lager vi idag. Og den kanskje aller mest kjente tørrfiskretten utenfor Norge. Selv om baccalà serveres over hele Italia, er det et gastronomisk ikon i Veneto og området rundt