Kreolske retter oppskrifter

“1-pan” kreolsk kylling og ris

“1-pan” kreolsk kylling og ris

Lag gjerne dobbelt opp så du kan ha til andre retter. Ta den deretter ut, legg den til side, og stek løk og paprika til det begynner såvidt å gyldne
Cajunske kyllingbryst – Cajun Chicken

Cajunske kyllingbryst – Cajun Chicken

I motsetning til det kreolske kjøkkenet som utviklet seg på de store plantasjene i sørstatene i USA, stammer cajun-kjøkkenet fra de fattige områdene i Louisiana
Cajunske kyllingbryst – Cajun Chicken

Cajunske kyllingbryst – Cajun Chicken

I motsetning til det kreolske kjøkken, som utviklet seg på de store plantasjene , stammer cajun-kjøkkenet fra de fattige områdene i Louisiana
1-panne kylling og couscous

1-panne kylling og couscous

Superenkelt, raskt og med forfriskende gode smaker for deg som er lei kjedelig kyllingretter. Som med alle “1-panne” retter, er det rekkefølgen på det du har oppi som bestemmer hvor bra det blir
Kylling + Banan + Cornflakes = Sant

Kylling + Banan + Cornflakes = Sant

Ved å Google kylling + banan + cornflakes så du dukker det opp en haug med retter. Dypp de først i kokosnøttmelken, deretter i cornflakes
Kyllinggryte med ris og chorizo

Kyllinggryte med ris og chorizo

Mye av oppskriften baserer seg på typiske spanske ingredienser, og kan minne litt om den kreolske retten jambalaya
JAMBALAYA

JAMBALAYA

Jambalaya er den mest berømte av alle amerikanske retter, opprinnelig en kreolsk rett med opphav fra spanjoler, portugisere og franskmenn som emigrerte til Karibien på 1500-tallet
Påskefrokost i barnehagen :)

Påskefrokost i barnehagen :)

Idag har det vært påskefrokost i barnehagen, det er en av de kjekkeste dagene hvor jeg kan få tilberede de lekreste retter til frokostbordet
Pestobakt kyllingklubber

Pestobakt kyllingklubber

De fleste mennesker bruker kanskje mest pesto til kalde retter. Smurte deretter inn kyllingklubbene med pesto
Kreolsk Jambolaya

Kreolsk Jambolaya

For å kunne lage en rekke med kreolskeretter, så trenger en kreolsk krydderblandinger. Og Jambolaya er nesten en nasjonalrett blant folket i Louisiana hvor det kreolske kjøkken kommer fra
Cajun spicemix/Kreolsk krydderblanding

Cajun spicemix/Kreolsk krydderblanding

retter som kreolsk kyllingpasta eller kreolerpiroger, blande med smeltet smør og helle over popcorn, blande med mel og vende inn strimler av kyllingfilet som så friteres eller stekes, bruke til smaksetting av potetmos (gjerne med biter av grillet paprika) osv osv
Salma tartar på karibisk salat

Salma tartar på karibisk salat

Man kan skrive avhandlinger om forskjellen mellom kreolsk og cajun mat, men kort oppsummert stammer cajunmaten fra den tradisjonelle landsbybefolkningen i området, mens det kreolske kjøkkenet er inspirert av det franske, spanske og karibiske kjøkkenet

Litt mer om krydder

Sassafras brukes mye i kreolske og kajunske retter som for ekempel i gumbo. Basilikum brukes bl a til kalv, kylling og annet lyst kjøtt, grønsak retter og pasta retter