Så nå har jeg gått over til klarnetsmør eller ghee som det også kalles. For min del bruker jeg kaldpresset olivenolje når maten ikke skal varmebehandles, kokosolje i søtsaker og noen andre ting, mens når jeg steker har jeg brukt kokosolje og smør om hverandre
Dette skjer ikke når man steker med klarnetsmør. Hva er poenget med å klarne smøret. Jo, fordi man skiller proteinrestene som er i smøret fra melkefettet slik at det blir en klar fettkilde som tåler høye temperaturer
Fett til steking (klarnetsmør, baconfett, andefett, kokosolje, o. Minstemannen min elsker pannekaker. Første gangen jeg laget disse var jeg litt spent på om han skulle protestere fordi de er litt mer "eggete" en tradisjonelle typer som er laget med mel
klarnetsmør) til å brune kjøttet raskt i en panne – litt på alle sider. Smør – rørossmør er knall. Forbered grønnsakene og legg de i en ildfast form, med noen smørklatter rundt om kring
Vegard Ingredienser Bunn 100 g hasselnøtter 100 g valnøtter 50 g smeltet ghee (klarnetsmør) ½ ts vaniljepulver ½ ts kanel 3 ss kokossukker 4 dadler (uten sten) Mousse 3-4 dl kokosmelk (primært den tykke massen) 3 ss kokosolje 0,5 dl sterk kaffe 4 ss kokossukker (eller vanlig sukker) ½ ts vaniljepulver 1 ts xanthangum (alternativ
Riv løken og stek denne myk i klarnetsmør. 3 ss klarnetsmør (smelt smør på svak varme og øs av det klare smøret). 3 ss klarnetsmør (smelt smør på svak varme og øs av det klare smøret)
Passe søte, passe salte, passe smørsmak, passe alt og helt innertier sammen med en kopp grønn te. 1/2 kopp klarnetsmør/ghee. 1 kopp peanøttsmør, hjemmelaget. 1/2 kopp klarnetsmør/ghee. 1 kopp peanøttsmør, hjemmelaget
Hell av vannet, tilsett en skje med smør, litt fløte (ikke nødvendig, men godt) og litt maldonsalt. Kok grønsakene møre, hell av vannet, litt smør, litt fløte og litt salt