Klarnet smør oppskrifter

KLARNET SMØR

KLARNET SMØR

Så nå har jeg gått over til klarnetsmør eller ghee som det også kalles. For min del bruker jeg kaldpresset olivenolje når maten ikke skal varmebehandles, kokosolje i søtsaker og noen andre ting, mens når jeg steker har jeg brukt kokosolje og smør om hverandre
Hummer i klarnet smør og hummerrøre

Hummer i klarnet smør og hummerrøre

 Hummer i klarnetsmør og hummerrøre. Hell forsiktig det klare smøret i en kopp, .  Klarnetsmør. Hell det klare smøret i en ren kasserolle
Ghee eller klarnet smør er enkelt å lage selv!

Ghee eller klarnet smør er enkelt å lage selv!

Dette skjer ikke når man steker med klarnetsmør. Hva er poenget med å klarne smøret. Jo, fordi man skiller proteinrestene som er i smøret fra melkefettet slik at det blir en klar fettkilde som tåler høye temperaturer
Klaring av smør

Klaring av smør

Det er det klare fettet som er klarnetsmør. Klaret smør holder seg ca. I noen oppskrifter trenger du klaret smør
Lavkarbo pannekaker - melkefri, glutenfri, sukkerfri

Lavkarbo pannekaker - melkefri, glutenfri, sukkerfri

Fett til steking (klarnetsmør, baconfett, andefett, kokosolje, o. Minstemannen min elsker pannekaker. Første gangen jeg laget disse var jeg litt spent på om han skulle protestere fordi de er litt mer "eggete" en tradisjonelle typer som er laget med mel
Hjort med solbær- og bringebærsaus

Hjort med solbær- og bringebærsaus

Nå kan du røre inn et par klumper kaldt smør. Stek sopp, bacon, sjalottløk og rosmarin i smør til blandingen har fin og gyllen farge
Godt med hjemmelagde eddiker og oljer

Godt med hjemmelagde eddiker og oljer

Kok sukkeret og eddiken til det er klarnet, avkjøl og hell det over portulakken. Stek dem deretter i marinaden i halvparten olje og smør

Søndagsmiddag – ovnstekt mørbrad av elg

klarnetsmør) til å brune kjøttet raskt i en panne – litt på alle sider. Smørrørossmør er knall. Forbered grønnsakene og legg de i en ildfast form, med noen smørklatter rundt om kring
Kald kake med mokkamousse

Kald kake med mokkamousse

Vegard Ingredienser Bunn 100 g hasselnøtter 100 g valnøtter 50 g smeltet ghee (klarnetsmør) ½ ts vaniljepulver ½ ts kanel 3 ss kokossukker 4 dadler (uten sten) Mousse 3-4 dl kokosmelk (primært den tykke massen) 3 ss kokosolje 0,5 dl sterk kaffe 4 ss kokossukker (eller vanlig sukker) ½ ts vaniljepulver 1 ts xanthangum (alternativ
Tre vakre surdeigsbrød blir til

Tre vakre surdeigsbrød blir til

*Smør formene med kokosolje, smør eller klarnetsmør- ikke plantefett som blir skadelig ved høye temperaturer
Tikka Masala +mango lassi

Tikka Masala +mango lassi

Riv løken og stek denne myk i klarnetsmør. 3 ss klarnetsmør (smelt smør på svak varme og øs av det klare smøret). 3 ss klarnetsmør (smelt smør på svak varme og øs av det klare smøret)
Hjemmelaget leverpostei av lammelever

Hjemmelaget leverpostei av lammelever

Smør en brødform med smør. Smør en brødform med smør. 1 Time 35 Minutter Ingredienser Hvitsaus 40 gram smør 1 ss hvetemel (eller potetmel) 2 dl melk Resten 600 gram lammelever 1 løk 3 hvitløksfedd 1 brødskive 2 egg 2 ss kraft (eller ansjonslake) 2 ts salt (mineralsalt) 1 ts ingefær 1 ts pepper 0,5 ts nellik Instruksjoner Hvitsaus Smelt smøret, pisk inn melet, og spe ut med melk til en tykk saus. 40 gram smør 1 ss hvetemel (eller potetmel) 2 dl melk Resten 600 gram lammelever 1 løk 3 hvitløksfedd 1 brødskive 2 egg 2 ss kraft (eller ansjonslake) 2 ts salt (mineralsalt) 1 ts ingefær 1 ts pepper 0,5 ts nellik Instruksjoner Hvitsaus Smelt smøret, pisk inn melet, og spe ut med melk til en tykk saus
Tre vakre surdeigsbrød blir til!

Tre vakre surdeigsbrød blir til!

*Smør formene med kokosolje, smør eller klarnetsmør- ikke plantefett som blir skadelig ved høye temperaturer
Peanøttkjeks

Peanøttkjeks

Passe søte, passe salte, passe smørsmak, passe alt og helt innertier sammen med en kopp grønn te. 1/2 kopp klarnetsmør/ghee. 1 kopp peanøttsmør, hjemmelaget. 1/2 kopp klarnetsmør/ghee. 1 kopp peanøttsmør, hjemmelaget
Skinnstekt skrei – den er grei!

Skinnstekt skrei – den er grei!

Hell av vannet, tilsett en skje med smør, litt fløte (ikke nødvendig, men godt) og litt maldonsalt. Kok grønsakene møre, hell av vannet, litt smør, litt fløte og litt salt