Kjernetemperatur oppskrifter

RIKTIG KJERNETEMPERATUR

RIKTIG KJERNETEMPERATUR

Kjernetemperaturen øker med 4% av steketemperaturen. lammelår på 160 grader og skal ha 70 grader i kjernetemperatur,. kjernetemperaturen stige til 70 i løpet av de 20 minuttene. 70 grader i kjernetemperatur,
Langtidsstekt ribbe

Langtidsstekt ribbe

Kjernetemperatur betyr temperatur inni kjøttet. Jo høyere kjernetemperatur over 70 °C, jo mer koagulerer proteinene, muskelfibrene trekker seg sammen, og kjøttsaften pipler ut av kjøttet. Ved langtidssteking på lav temperatur får du god kontroll med å holde kjernetemperaturen under 70 °C, og dermed oppnå et saftig og mørt resultat. Det mest ideelle er at kjernetemperaturen holder seg mellom 55-65 °C under tilberedningen
Røkt svinekam

Røkt svinekam

Stek svinekammen ved 125°C i ca 2 timer, eller til kjernetemperaturen viser 70°C. Det er mange gode middager som hører hjemme i juletida, og man må starte tidlig hvis man skal rekke gjennom alle
Villsvinstek med hasselbackpoteter

Villsvinstek med hasselbackpoteter

På grunn av faren for trikiner må kjøttet fryses (-20° i 2 uker) og/eller gjennomstekes ved at det får en kjernetemperatur på mer enn 68°. Krydre steken med ferskvernet pepper og sett den i stekeovnen på 80° i 10 timer til steken har en kjernetemperatur på 70°
Hjortestek

Hjortestek

Skal kjernetemperaturen på hjortestek bare være 58 grader. Stek steken midt i ovnen til kjernetemperaturen er 58 grader
Flatbiff av hjort

Flatbiff av hjort

Jeg vil anta at kjernetemperaturen på denne bør være 55-60 grader. På julemarkedet i Spikersuppa i Oslo var jeg heldig og fant en fin flatbiff av Hjort fra Breheimen Mat i Sjåk
Sprøstekt røkt svineknoke med rotmos og rosenkål

Sprøstekt røkt svineknoke med rotmos og rosenkål

 Svin er i prinsippet ferdig stekt ved kjernetemperatur på rundt 70 grader, men en slik knoke har ikke vondt av å godgjøre seg litt ekstra så lenge steketemperaturen er såpass lav
Helstekt and med appelsinsaus og konfiterte poteter

Helstekt and med appelsinsaus og konfiterte poteter

and, and kjernetemperatur, andefett, appelsinsaus, asiatiske krydder, duck, helstekt and, helstekt and med kinesisk five spice krydder, helstekt fugl, hvordan steke and, kinesisk five spice, konfiterte poteter, krydderblanding and, krydderrub til and, sczechwan pepper

Kan lammesteken bli for mør?

Og om jeg ønsker at kjøttet skal bli mørt og saftig vil jeg gjerne unngå at det får en kjernetemperatur noe særlig over 60 grader, og litt avhengig av hvor mørt kjøttet er i utgangspunktet vil jeg også gi det god tid i ovnen
Helstekt indrefilet med fantastisk saus

Helstekt indrefilet med fantastisk saus

Stek til ønsket kjernetemperatur er nådd (ca 30 min tok det på min). Det her er skikkelig luksusmat. Dessverre er ikke bildet så bra, men kjøttet, sausen og sausen er bare helt fantastisk nydelig så jeg var nødt til å lage et blogginnlegg om det
Kalv Bogstek

Kalv Bogstek

Etter at jeg tok den ut av ovnen, så fortsatte kjernetemperaturen til 70 grader, så den var noen minutter for lenge inne