Hvordan lager vi svisker oppskrifter

Marengskake med svisker

Marengskake med svisker

Før du setter på den siste marengstoppen, så fyller du på resten av kremen – det blir altså på midten av kaken – du lager en høydeforskjell med kremen – da ser du at når du plasserer den siste marengstoppen så får du den i høyden slik at kaken får denne spesielle “tårn” fasongen
Skikkelig frokosthelt – Granolapulver

Skikkelig frokosthelt – Granolapulver

Denne lagervi masse av, for å ha stående til når det skal være raskt og sunt om morgenen. 250 g nøtter (vi brukte valnøtter, cashewnøtter, pekanøtter og pistasjenøtter). 100 g frø (vi brukte chiafraø, solsikkekjerner, linfrø og sesamfrø). 250 g usukret tørket frukt ( vi brukte aprikos, svisker, rosiner, tranebær og dadler). 250 g nøtter (vi brukte valnøtter, cashewnøtter, pekanøtter og pistasjenøtter). 100 g frø (vi brukte chiafraø, solsikkekjerner, linfrø og sesamfrø). 250 g usukret tørket frukt ( vi brukte aprikos, svisker, rosiner, tranebær og dadler)
Tips til koselige førjulsaktiviteter

Tips til koselige førjulsaktiviteter

*Rosiner/svisker. Her kommer noen tips til hva vi pleier å kose oss med i førjulen. I år skal vi lage personlige krus, tenkte jeg
Kalkun

Kalkun

Hvis gjestene tåler alt mulig, lager jeg vanlig jevning med smør og mel og sper med kraften, har i fløte og smaker til med salt og pepper
Babymat- starten

Babymat- starten

Jeg lager rene smaker i begynnelsen. Hun har til nå fått smake eple, pære, vannmelon, banan, markjordbær, grønn drue, aprikos, sviske, bringebær, avokado, søtpotet, potet og gulrot
Skinkestek en dag og wraps dagen etter

Skinkestek en dag og wraps dagen etter

Med inspirasjon fra Jamie Oliver lagervi fantastiske wraps av restene. Klassisk skinkestekServer med kokte poteter, god saus og rød- eller surkål, svisker, epler samt den gode løken

Mortengås, en hevn fra St. Martin.

Hvordanlager man en Mortens gås. Men, den mest kjente legenden er uten tvil om hvordan han fikk sitt embete som biskop i Tours
Snikgjest julemarmelade

Snikgjest julemarmelade

Tørket fiken, dadler, aprikos og svisker er finhakket og kokt sammen med julegløgg. Vi snakker utsøkte førsteklasses krydder av alle typer

Økologisk nyttår for to!

Kaken lager du dagen før. svisker. Men også to kan få noe ekstra ut av årets siste dag hvis den forberedes litt

Hjemmelaget sviskepurè.

Slik lager du sviskepurè. Svisker er ikke bare din venn i kampen mot magevondt, men inneholder også antioksidanter, jern, folat og vitamin C
Indisk kyllingform og minigrøt

Indisk kyllingform og minigrøt

Vi kan jo ta grøt til mini først. Havregrøt med sviske og kokos. En grøt full av jern, vitaminer og sunt fett – og ikke minst søt og god

Litt om å skrive om vin.

Tørket frukt – duft og smak som gir assosiasjoner til for eksempel rosin og svisker. For en stund siden, hadde jeg gleden av å holde et litt uvanlig, iallfall uvanlig for meg, foredrag for journalister og bloggere om det å skrive om vin
Vin til påskelammet.

Vin til påskelammet.

Men her i Norge kom tradisjonen med påskelammet etter en massiv reklamekampanje da det fantes et enormt lager med lam og sau

Mini muslikaker

Om du lager selv. Jeg har laget kakene/barene i flere forskjellige størrelser og former, og med forskjellige typer aprikoser, dadler, svisker
Babymatoppskrifter!

Babymatoppskrifter!

Jeg er litt gammeldags, litt gnien og ikke minst opptatt av at poden skal spise skikkelig mat, derfor lager jeg all middagsmaten og fruktmosen hans selv (med unntak av en og annen pose fra Ellas Kitchen når vi er på tur)

Helstekt and er alltid godt!

Som alltid bruker jeg godt salt, jeg lager ikke mat med seltin, det smaker ikke bra. Deretter fyller jeg den med en stuffing, her kan man jo gjøre som danskene og bruke svisker og epler, men vi er ikke noe glad i å spise stuffingen, så vi bruker bare en blanding av loff, fløte/melk og smør og selvsagt salt og pepper