Halloumi er en ganske fast og salt ost med litt gummiaktig konsistens. Osten blir ofte brukt som erstatning for kjøtt på grillen om sommeren, men er også veldig god når den stekes i stekepanne
Halloumi er en ganske fast og salt ost med litt gummiaktig konsistens. Osten blir ofte brukt som erstatning for kjøtt på grillen om sommeren, men er også veldig god når den stekes i stekepanne
Egentlig litt merkelig siden halloumi er en gresk fastost som egentlig ikke smaker noe særlig. Steker du den og tilsetter urter i olivenolje får du en myk og smakfull ost som er nydelig som tilbehør eller som egen liten rett
Halloumiost. Jeg elsker denne osten. Den beste Halloumiosten kjøper jeg på innvandrerbutikken. Osten får en deilig sprø stekeskorpe når den er stekt, og har en litt salt og skarp smak som passer veldig godt i salater
Denne gangen hadde jeg imidlertid kun halloumiost, så da brukte jeg raspet halloumi i stedet. Et annet alternativ er å skjære halloumien i små terninger og brune den i litt olivenolje
Det er en fantastisk ost som grilles, og smaker helt nydelig. På Kypros spiser jeg alltid halloumi. Når jeg var med mamma på operasjonen i Haugesund i midten av februar så fant jeg halloumi på en utenlandskbutikk der
Halloumi er en salt ost opprinnelig fra Kypros, som regel laget på fåremelk eller geitemelk. I samme butikk hadde de også halloumi og store, flotte bunter med mynte, så da ble jeg inspirert til å prøve en ny, greskinspirert salat til helgens grillmat