Form Brødenemed godt med mel på hendene. Saftige deilige brød. 1 liten ts bakepulver. Ca 17 dl Finax fin brødmix/ ( evt ett annet egnet mel til brødbaking ( melmengden kan da variere noe, deigen skal være som "grøt" ). 1) Fyll opp med passe varmt vann i en tom melkeboks ( 1 liter) og ha dette i mikseren sammen med bris og smeltet smør. 2) Tilsett våtgjæren i biter og havregrynene blandet med natron , salt og sukker. 3) Tilsett så grov mix i blandet bakepulver og la mikseren gå ett minutt til. 5) Kle 4 egnede brødformermed bakepapir og fordel deigen i formene med en stor skje ( jeg brukte her 3 stk brødformer på 1,5 liter og en liten kakeform 20 x 30 cm). 6) Hev brødene i ca 45 minutter. 7) Sett så Brødene inn i kald ovn og sett temperaturen til 175/180 grader varmluft. 1 liten ts bakepulver. Ca 17 dl Finax fin brødmix/ ( evt ett annet egnet mel til brødbaking ( melmengden kan da variere noe, deigen skal være som "grøt" ). 1) Fyll opp med passe varmt vann i en tom melkeboks ( 1 liter) og ha dette i mikseren sammen med bris og smeltet smør. 2) Tilsett våtgjæren i biter og havregrynene blandet med natron , salt og sukker. 3) Tilsett så grov mix i blandet bakepulver og la mikseren gå ett minutt til
◊ Dekk brødformenmed bakepapir og hell deigen oppi. Det er ikke enkelt å bake uten gjær og gluten, men jeg skal prøve meg litt fram og se om jeg kan få til et enda bedre resultat
Brød, rundstykker & knekkebrød. no med oppskrift på scones som fristet. Har aldri prøvd dette før, men det var utrolig lett og fort gjort, siden man bruker bakepulver i steden for gjær