Dette passer meg veldig godt, da jeg som kjent er fan av å bake grovere. Scones. Scones er et veldig godt alternativ til for eksempel boller og annen gjærbakst når man ikke har tid til (eller gidder) å la deigen heve
Som grovescones. Jeg har ikke bakt disse uten havre, men det er fullt mulig å eksperimentere med hirseflak isteden, bruk hirseflak istedenfor havregryn og hirseflak kjørt til mel i mikseren istedenfor havremel
Derfor er jeg stor tilhenger av scones. Bruk et glass eller en pepperkakeform til å trykke ut scones. 90 gram - 2 dl - havregryn, små lettkokte - havremel kan også brukes
Disse kanelsnurrene er laget av fullkornsmel og havremel og er derfor grove og veldig mettende. Som regnes mer som en scones, siden gjær er byttet ut med bakepulver
Disse er veldig enkle og raske, samtidig som de er sunne, proteinrike og grove. Da ble det scones. Jeg smurte to av sconesene med wasabi og dijonsennep, før jeg hadde på roastbiff, salat, cherrytomat og paprika
Det ble nybakte grovescones til frokost, noe jeg anbefaler alle å prøve. Blandet sammen sammalt hvete fint og grovt, litt havremel, bakepro, grovt rugmel, hvetemel, bakepulver, sesamfrø, linfrø, solsikkefrø, gresskarkjerner, litt olje og til slutt melk eller vann