Tenkte jeg ville bytte ut deler av hvetemelet med havremel ,og det ble kjempegodt. I går kveld bakte jeg disse deilige rundstykkene, hva er vel en bedre start på dagen enn ferske saftige rundstykker
Da vi skulle ha sommerpiknikk på jobben fikk jeg lyst til å bake rundstykker. 3 dl havremel. Disse rundstykkene er veldig morsomme å lage, særlig når frøblandingen skal på
Inspirasjon til denne oppskriften er hentet fra ganske tradisjonelle grunnoppskrifter til rundstykker, men jeg har byttet ut mye av det fine melet med grovere variant samt havregryn som ble malt til havremel
sunne rundstykker. 2 dl havregryn250 g cottage cheese50 g tørrgjær 1 ts salt 3 dl havremel 4 dl hvetemel (her brukte jeg grovt speltmel istedenfor vanlig hvetemel) 7 dl sammalt hvete, grov 5 dl vann. Denne oppskriften holder til ca 12 rundstykker, avhenger av størrelse du vil ha på dem. Rull sammen til 12 rundstykker, og la det heve i 30 minutter til. 3 dl havremel
For å lage kesamrundstykker. Linsesuppe med kesamrundstykker 2016-11-14 09. Lagre oppskrift Skriv ut Linsesuppe 200 g røde linser 1/2 løk (hakket) 1 hvitløksfedd (finhakket) 1 ss rød karripasta 2 ts spisskummen 1 ss smør 6 dl grønnsakskraft/buljong 1 boks (400 g) hakkede tomater salt og pepper Kesamrundstykker. (3 stykker) 1 egg 50 g original kesam 40 g havremel 2 ts oregano en klype salt
4 dl helkorn (blanding fra butikken) 2 dl gresskarkjærner 1 dl linfrø 4 dl kokende vann 1 pakke gjær 1 ss honning eller sukker 3 dl lunken vann 3 ss rapsolje 1 ts salt 6 dl Fibra fullkorns hvetemel 3 dl havremel 3 dl speltmel eller mer Fibramel Slik gjør du. 3 dl havremel
Rundstykkene er grove, saftige, smakfulle med sprø skorpe, akkurat som eg liker det. ♦ Som valgfritt mel kan du bruke meir havregryn / havremel, eller den meltypen du liker
Jeg starter uka med å dele denne slumpeoppskriften som ga utrolige gode, mettende og ikke minst næringsrike rundstykker der havregryn og kesam er hovedingredienser