I de fleste oppskrifter angis det at fiber husk skal løses opp i væsken og danne gelé før det tilsettes i deigen, men i det siste året har jeg som oftest bare tilsatt fiber husk sammen med melet, og latt deigen gå en stund i kjøkkenmaskinen, deretter får deigen svelle i noen minutter før jeg lar kjøkkenmaskinen gå i noen minutter til
smør eller melkefritt alternativ ved servering. Jeg har laget melmikser som er naturlig glutenfrie og uten mais, men for noen kan dette bli litt innviklet og vanskelig å få tak i råvarene jeg har brukt, selv om utvalget av forskjellige meltyper har skutt i været de siste årene
Å bruke tapioka i deiger av alle slag gir luftigere og saftigere bakst, mer stretch i deigen og kan gi glutenaktig konsistens ved å tilsette kokende vann i deigen
Det gir fuktighet og tekstur til bakst og bruner lett. Kan lett lages melkefri og vegansk. Har du ikke soyamel kan du prøve å bruke havremel eller en bra glutenfri melblanding
I dag skal dere få oppskriften på glutenfrigjærbakst, stekt i muffinsbrett. gluten lager et nettverk i bakst, og når baksten stekes vil glutennettverket i baksten koagulere, og formen på baksten vil sette seg, slik at boller holder seg runde for eksempel
info om egenskapene til forskjellige glutenfri ingredienser, detaljerte framgangsmåter for hvordan man får til glutenfribakst samt mange gode oppskrifter