Glassmestersild oppskrifter

Glassmestersild

Glassmestersild

Glassmestersild er en klassiker av ukjent opprinnelse som mange lager til jul. Her er en oppskrift jeg har komponert selv
Glassmestersild

Glassmestersild

Glassmestersild er familiens desiderte yndlingsssild gjennom mange år. Oppskriften blir aldri endret – den lages i en fei, men må stå og trekke noen dager før den kan settes fram
Tomatsild

Tomatsild

Dette blir en litt mindre porsjon enn glassmestersilda. Den andre klassikeren i familien er tomatsild – den lages også i en fei
Glassmestersild

Glassmestersild

½ kg spekesild som ”vannes ut” i melk noen timer2 rødløk i skiver 1 gulrot i tynne skiverNoen hele tyttebærLitt sylteagurk Og /eller andre passende godsakerLake kokes og avkjøles av1 dl 7% eddik2 dl vann1 ½ -2 dl sukker

Glassmestersild

1. Rens og vann ut silden i ett døgn. Skjær i passende biter, skinn og ryggben skal sitte på. 2. Bland sukker, eddik og vann, kok opp laken og la den bli kald

Glassmestersild

Kok opp laken og avkjøl. Legg ingrediensene lagvis og hell laken over. La det trekke kjølig i 3 dager. 1 løk i tynne ringer

Sildemedley. Del 3: Glassmester

Glassmestersild er kanskje den mest unnseligere sorten av sild, men godt er det likevel. Der Karri- og Tomatsilda er mektige og ganske tunge er Glassmestersilda lett, nesten sommerlig og ganske elegant