Salami laget med gåsekjøtt av Vinje slakteri for Holte gård. Gåsesalami er ett av produktene. Det er det ikke, hverken gås eller and er rødt kjøtt, selv om det kan se sånn ut
Med gåse eller andeleverpate fra Holte gård i Drangedal, bacon fra Løyte gård, og cognacen Gaustatoppen XO fra Tinn, ville dette vært en sterk Telemarksforrett
Jeg fikk også med litt gåsekjøtt på kjøpet. Jeg skal lage en rett med gåsekjøttet litt senere. Jeg har aldri smakt gås, og gleder meg derfor veldig til dette
I Danmark ble det fra gammelt av kalt ”Gåsesøndag. På selve Mortensaften var tradisjonen at unge menn skulle invitere sin kjæreste på dans og gåsemiddag
Vi har de siste årene spist gås til nyttårsmiddag, og det er noe jeg kan anbefale på det varmeste. Jg vet at mange foretrekker kalkun ( og jeg skal ikke komme å si at det er dumt valg), men viss du har spist kalkun allerede kan gås være et morsomt alternativ
Mye av årsaken til det franske paradoks er bruken av gåse og andefett, og vin. «I det sydvestlige Frankrike, særlig i én region, i den hvor de drikker mest vin og bruker mest ande- og gåsefett i Frankrike, har de færrest hjerte/karsykdommer i verden, nest etter Japan
Snart kommer Bo's far og sætter gåsen i ovnen, et andet sted i byen laves der flæskesteg, rødkål og ris a'la mande og jeg har fået den ærefulde titel som kartoffelwoman