Med gåse eller andeleverpate fra Holte gård i Drangedal, bacon fra Løyte gård, og cognacen Gaustatoppen XO fra Tinn, ville dette vært en sterk Telemarksforrett
Kamskjell er kjempegodt som forrett. De er enkle å lage med surret bacon rundt, men supergode. Det salte baconet gir mer smak til kamskjellene og setter prikken over i-en
Denne suppen gjør seg også godt som forrett, men da kanskje uten kyllingen. Valget mitt falt dermed på en blomkålsuppe med kyllingbiter i = en kremet og god suppe
Den kan brukes til forrett, hovedrett og siderett. Ha litt olje i en stekepanne og varm opp til medium/ høy varme og stek baconet til det har blitt sprøtt
Du kan bruke suppen som både forrett og hovedrett og hvis du ønsker kan du tilsette f. Ha resten av aspargesen i en kjele sammen med fløte og grønnsaksbuljong
Passer også til en liten forrett. Begynn med å steke bacon pent brunt og legg baconskivene på et kjøkkenpapir slik at de får renne av seg overflødig fett
Tilsett fløte og crème fraiche i suppen, og kjør med. Sprøstek baconet og legg til side. porsjoner (eller forrett til 5). 100 g bacon, sprøstekt og i smuler. Smak til med salt, pepper, sitron og timian 3. porsjoner (eller forrett til 5)