Filippinsk oppskrifter

Kaldereta, filippinsk gryterett

Kaldereta, filippinsk gryterett

Denne filippinske retten er en arv etter nesten 400 år med spansk herredømme på Filippinene.  I følge Wikipedia brukte man opprinnelig geitekjøtt, i dag er det storfe som er det vanligte å bukes men du kan bruke kylling og svin også
Sprø empanada Ilocano ala Liza

Sprø empanada Ilocano ala Liza

Jeg har aldri smakt disse før, hverken på filippinene eller her, men kom over snacken da jeg var i Oslo og feiret filippinsk nasjonaldag
Maruya, bananlapper

Maruya, bananlapper

Utales maro-ja(med en kort a på slutten) er en liten filippinsk mellomrett/dessert eller snack som man nyter mellom måltidene

Kylling Adobo med kokosmelk

Idag ville jeg lage en populær filippinsk rett. Adobo kommer orginalt fra Mexico, men har blitt en nasjonalrett på Filippinene og alle familier har sin versjon