En fantastisk smakfull og enkel høstrett av kål og svinekjøtt. Ca en halv hvit kål, finsnittet. Ha den finsnittede kålen i pannen og tilsett et par dl vann
Tilsett gulrot, kål og ingefær, og stek kjapt under omrøring. Skru ned plata på halv styrke, og la den småkoke under lokk til kål, ris og gulrøtter er møre
I oppskriften av asiatisk salat under bruker jeg vanlig grønn kål. Jeg bruker også rødkål når det er sesong for det, men det eneste de hadde i butikken da jeg lagde denne var grønn kål
Siden retten er fra Sri Lanka skal den opprinnelig inneholde avsindige mengder med fersk rød chili som gir skikkelig bite, men jeg skriver det ikke inn her ettersom få norske barn synes dette er greitt
I Thailand er det heller ikke uvanlig at man får chilikrydder, fiskesaus eller soyasaus, sukker og eddik i noen skåler ved siden av maten, i stede for salt og pepper slik vi har her hjemme
Tørket eller fersk dill (timian er også supergodt. Det er høysesong for norske grønnsaker, så velg gjerne kål – både surkål og rødkål kler denne retten, men jeg valgte rosenkål
fersk basilikum. Antagelig har jeg ikke lov til å kalle dette bakverket for pirog i det hele tatt, siden den russiske gjærbakstretten tradisjonelt fylles med kål og kjøtt
Det virker nesten som om grønnkål er en av tidenes hotteste trender innen sunn mat. Litt rart synes jeg siden grønnkål er overhodet ingen nyhet her i Norden, og noe som stortrives i vårt kalde klima