Brød av emmer og svedjerug oppskrifter

Brød av Emmer og Svedjerug

Brød av Emmer og Svedjerug

 Emmer gir brødet en fin farge, og en særegen aroma. Slå deigen ned, og form brødet. Til et stort brød bruker jeg
Brød med øl og honning

Brød med øl og honning

til anskaffelse av gamle kornsorter fra Holli mølle, så dette brødet inneholder. både svedjerugogemmer
Glutenfrie Surdeigsbrød

Glutenfrie Surdeigsbrød

Er deigen veldig klissete tilsetter du mer mel av en av typene. Jeg har alltid surdeigskultur stående så lager jeg ulike brødog rundstykker, men det blir som regel med gamle melsorter som svedjerugogemmer
SURDEIGSBRØD !

SURDEIGSBRØD !

Før du kan begynne å bake surdeigsbrød trenger du surdeigskultur, dvs en blanding av gjær og melkesyrebakterier
Surdeigsgrytebrød

Surdeigsgrytebrød

Avkjøles litt på rist før du velver brødetog la det bli helt kaldt før du skjærer i det. Det har jo tatt helt av de siste åra, og det er ikke så rart fordi det er superenkelt å lage både med og uten surdeig
Life Heimdal har tatt inn urkorn

Life Heimdal har tatt inn urkorn

Og det er faktisk sant, de var knall gode, og særlig om du er glad i brød som smaker litt. Hvetemelet, slik vi kjenner det i dag, er faktisk det melet som er mest avvikende fra det opprinnelige kornet, og i det ligger det jo at kornet har utviklet seg enormt