Fin hyttemat, da du kun trenger en stekeovn tilpoteteneog en stekepanne -eller to,. Nesten littlei meg, de er jo så søte de små dåhjortene, dådyr eller rådyr, som de ogsåblir kalt, selv om det er tre forskjellige dyr av hjortefamilien
Start med å sette poteteneiovnen, dette tar lengst tid. Baktpotet med smårettbacon. Snitt et kryss på toppen av potetene, ogstikk noen hull med en gaffel litt her og der
Baktpotet er nydeliggodt,og passer finttilbiff,menogså alene som den er. Jeg lager det ofte som helgekos,feks hvis jeg ser på Idol,eller ett annet familieprogram
Da har du kalde sauser som for eksempel kan brukes på biff, burger eller salat. Lag et snitt langs toppen av søtpotetenog plasser søtpoteteni formen midtiovnen
Jeg serverte biffen med rykende varm saus ogbaktpotet med kryddersmør. RosemarinPaprikaTimianChiliHvitløkJeg prøvde meg også på littalternativttilbehør - sprø gulrotchips som jeg stekte med litt salt/pepper/rapsolje iovnen sammen med litt søte eple/sjalottløk/honning
Krydre elgbiffeneog brun dem pent på begge sideri stekepanne. ( Stikki dem med en spisskniv). Pakk bakepoteterialuminiumsfolieog stek dem på 230 °C i ca. 1 timetil de er gjennomstekt. Legg biffene over på en trefjel og sett dem inniovnen på 200 °C i 8 minutter. La dem hvilei 8 minutter, da er biffenemedium stekt. 800 g ytrefilet av elg , skåret ibiffer. 2 ss margarintilsteking. 4 stk bakepotet. trefjeler som har liggeti vann iminst 2 timer