170 gram
mandelmel 25 gram kokosmel ¼ ts bakepulver ½ ts salt 3 ss flytende kokosolje 2 ss honning 2 egg (romtemperatur) 1 ss vaniljepulver 1-2 ss kokossukker Fyll 3 ss kokossukker 2 ss kanel 2 ss kokosolje En liten neve rosiner rosiner (hvis ønskelig) En neve pekannøtter (hakket) Glasur 1 ss kopp honning 2 ss kokosolje (flytende) ¼ ts mandelekstrakt 2 ts vaniljepulver Instruksjoner Sett ovnen på 175 grader celsius. Miks sammen de tørre ingrediensene til deigen i en bolle og de våte ingrediensene i en annen bolle. Miks til slutt sammen begge. Finn fram 2 stk bakepapir som dekker en vanlig stekeplate. Legg deigen på det ene papiret, og legg det andre papiret ovenpå deigen. Kjevle ut deigen og fjern bakepapiret på toppen. Bland sammen alle ingredienser til fyllet og legg det jevnt utover deigen. Rull deigen sammen til en lang pølse. Kutt deigen opp i mindre små "pølser", slik at du får kanelruller. Stek i ovnen på 175 grader i 20 minutter Bland sammen ingrediensene til glasuren og smør det utover kanelrullene. 3.2.2807
Den fantastiske lukten av nystekte kanelboller. Navn. Jeg har brukt deigen til Verdensbeste boller, fylt dem med masse smør, sukker og kanel, og jeg kaller dem Verdensbestekanelboller
Jeg fikk høre at det er noe av det beste jeg har laget, både avsunne og "usunne" kaker. Ta den ut av formen og over på et fat etter at den har fått hvile litt
♥ Smelt smør og tilsett melk (pass på at den ikke blir for varm/romtemperatur). ♥ Stekes midt i ovenen på ca 225grader (jeg bruker varmluft) i 7-9 minutter, alt avhengigav ovn
Denne kaken her er hentet fra boken Slikkepott av Lise Finckenhagen og går under navnet konfektkake. Det er masser av mørk, deilig sjokolade i både bunn og topp
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.