Du har kanskje hørt om vannkefir. Fermenteringstrenden har kommet for fullt og fjor var det mye snakk om Kombucha, men nå er det vannkefir som er det hotteste, og som også er er min favoritt
Vannkefir er en super god drikk som inneholder probiotika, ensymer, fordøyde næringsstoffer, aminosyrer, vitaminer, mineraler og billioner med probiotika
Det er probiotisk, rikt på B-vitaminer og godt for immunforsvaret generelt. Kefir basert på melk, vannkefir på kokosvann og til sist vannkefir med aprikoser
Det vil si at jeg bløtlegger dem i rikelig med vann tilsatt enten surdeigsstarter, myse eller store doser vannkefir slik at jeg får i gang en melkesyregjæringsprosess
Når første fermentering er ferdig, og du har silt ut vannkefirkorn, kan du tilsette. Her er et bilde av en hylle på kjøkkenet mitt fylt av vannkefir og kokosvannkefir i ulike stadier
3 dl yoghurt og 2 dl syrlig, probiotisk væske som man så klart ikke kan kaste, men bruke i smoothies eller noe lignende. 2-3 ts honning, yaconsirup eller FOS/fruktooloigosakkarider i (bakteriene nærer seg på søtningen, så det er liten/ikke noe sukker igjen i sluttproduktet)3 probiotiske kapsler fra Jarrow (ikke vegansk) eller annen probiotika tilsvarende ca. 2 dl syrlig, probiotisk væske som man så klart ikke kan kaste, men bruke i smoothies eller noe lignende
Det er probiotisk, inneholder noe B-vitaminer og er godt for immunforsvaret generelt. Kefir basert på melk, vannkefir på kokosvann og til sist vannkefir med aprikoser
Vannkefir er en probiotisk drikk som gjør godt for både store og små. Her i huset elsker mor og lillemor vannkefir, mens en av storebrødrene elsker å spise vannkefirkornene "naturell" (
Du lærer å lage surdeigsbrød, vannkefir og sauerkraut. Siden jeg for tiden er nettverksløs hjemme er det dårlig med tilbakemeldinger fra meg på alle spørsmålene og kommentarene jeg får om dagen
Gry`s hjemmelagde probiotiske ketchup. Gry`s hjemmelagde probiotiske ketchup. Vi kraftmødrene møttes nylig hjemme hos Marianne (grønt vann), som hadde et boblende ketchup-prosjekt gående på kjøkkenbenken
for vekst av gunstige levende probiotiske bakterier. Ordet «syltet» ofte forveksles med ordet «gjæret» men sylting handler om å bevare matvarer i et surt medium
Lavkarbo proteinbarer – uten sukker, med fiber. Det probiotiske fiberet inneholder resistante karbohydrater som ikke tas opp i kroppen og dermed ikke “teller” som karbohydrater
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.