Pensle sidene med smeltet smør og dryss på mel. Sikt melet sammen med salt og bakepulver. Ha eggehvite i bollen og visp med en håndholdt elektrisk visp til eggehviten er stiv
Sikt i hvetemel blandet med bakepulver. med konjakk eller juice. Smak til med sukker. Fordel over en tredjedel av kremen over og legg på siste kakelag med resten av bærkremen på
70 g ristede valnøtter125 g smør220 g sukker1,25 dl melk2 ss kaffepulver200 g hvetemel1 ts bakepulver2 ts malt kanel2 egg1 ss kokende vann2 ts kaffepulver2 ts smør160 g melisHakk nøttene
Legger jo ikke ut annet her enn det jeg virkelig vil dele med dere da…. Kaken skal lages iallefall noen timer, helst dagen før den serveres fordi den skal trekke med en sirupslake, noe som gjør den utrolig saftig
Rør dadler og nøtter med mel, bakepulver og krydder og vend alt inn i eggedosisen. Hell røren i en godt smurt brødform (du kan med fordel ha litt bakepapir i bunnen) og stek på nederste rille ved 180 grader i 35 minutter
En meget lett og luftig valnøtt svampkake lagvis med kaffesmak kremost blandet med Nutella for en sjokoladeaktig og nøtteaktig smak … Jeg har lagd denne bløtkake for min mors navn dag … hun likte den veldig og oppskriften vil bo i min bok for å lage kaken igjen og igjen i fremtiden… jeg er sikkert på det …
Nok om meg, over til Tone som har noe å dele med meg og deg. Oppskrift kaffekrem. Denne hadde jeg med i et familieselskap vi var i i dag, den ene niesen vår hadde bursdag og da tok jeg denne med
Mitt første møte med Oslo er tåkelagt i det lysende minnet om valnøttkaken på Halvorsens Konditori. Vi har vokst opp med flere hundre år gamle desserttradisjoner, og noen av mine første kulinariske barndomsminner er farmors tørkede epleskiver og rike karamellpudding
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.