Pensle sidene med smeltet smør og dryss på mel. Sikt melet sammen med salt og bakepulver. Ha eggehvite i bollen og visp med en håndholdt elektrisk visp til eggehviten er stiv
Sikt i hvetemel blandet med bakepulver. med konjakk eller juice. Smak til med sukker. Fordel over en tredjedel av kremen over og legg på siste kakelag med resten av bærkremen på
70 g ristede valnøtter125 g smør220 g sukker1,25 dl melk2 ss kaffepulver200 g hvetemel1 ts bakepulver2 ts malt kanel2 egg1 ss kokende vann2 ts kaffepulver2 ts smør160 g melisHakk nøttene
Legger jo ikke ut annet her enn det jeg virkelig vil dele med dere da…. Kaken skal lages iallefall noen timer, helst dagen før den serveres fordi den skal trekke med en sirupslake, noe som gjør den utrolig saftig
Rør dadler og nøtter med mel, bakepulver og krydder og vend alt inn i eggedosisen. Hell røren i en godt smurt brødform (du kan med fordel ha litt bakepapir i bunnen) og stek på nederste rille ved 180 grader i 35 minutter
La oss gjøre litt ekstra ut av denne julaftenen, kanskje pynte litt mer enn vanlig, kanskje tilberede den med enda mer flid enn vi pleier, eller kanskje tenke litt mer på budskapet
For å få julefarger, har jeg pyntet med gullglitter og cocktailbær. Troikakake består av lag på lag med mandelbunn, nougat, bringebærgelé, luftig sjokoladekrem og sjokoladeglasur
Røde cocktailbær får man tak i i Norge, men de grønne er det værre med. Det er veldig populært å gå på konditori og kose seg med et kakestykke til en kopp kaffe
I stedet for karamell kan du bruke peanøttsmør, en bit marsipan eller en cocktailbær. Du trenger en eller to silikonformer med små hjerter eller andre former
Til slutt rører du inn blandingen som har stått et døgn (ta med all væske). Bland sammen rosiner, cocktailbær, nøtter og mandler og hell over sitronsaft, rom og cognac
Jeg dyppet hver cupcake med frosting i kokos, og toppet dem med en Opies cocktailbær rød m/stilk fra Oluf Lorentzen AS som du kan kjøpe hos utvalgte Meny- og Ultra-butikker
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.