For flere bilder av brett og strekk metoden, ta en titt her. Jeg pleier nå å snu deigen med brettesiden ned, strekke den forsiktig ut igjen og brette på samme måte en gang til
Et brød som smaker godt, er et halvgrovt brød og holder seg godt. Brødet får en knasende sprø skorpe og hadde sprø skorpe etter at det hadde vært en tur i fryseboksen
Deigen må ikke eltes for mye, da den da kan bli for hard. Om du ikke har små brødformer, så kan du fylle deig i en vanlig smurt brødform, ha litt mer mel på deigen som er til overs, og trille rundstykker av den deigen
Denne bloggen har blitt et oppslagsverk for meg. I går så bakte jeg valnøttbrød. Pensle på smør, strø på parmesan, urter og salt slik at det blir jevnt fordelt
(Følg med på slutten av steketiden slik at brødene ikke blir for brune oppå). Her er en oppskrift på et godt og næringsrikt valnøttbrød, som jeg synes har den egenskapen at det holder en mett lenge
Trill noen boller, for så å sette dem sammen til ett brød i smurt form og la det heve i ca. 2 stk2 dl vann2 dl tyrkisk youghurt1 liten ts salt25 gram gjær250 gram sammalt hvete, grovt50 gram valnøtter100 gram sammalt hvete, fint150 gram hvetemel+ litt mel til å bake utHa gjær i en bolle med lunkent vann, tilsett salt, youghurt og grovt mel
For en som elsker (nesten) alt det franske måtte oppskriften i Gode Brød prøves. Jeg gjorde et par forandringer i henhold til oppskriften, blant annet ved å ta i alt melet før første heving
Ha den hevede deigen ut på et melet bakebord og kna deigen fri for luftbobler. Jeg så bilde av dette sjokolade – og valnøttbrødet på siden passionateaboutbaking
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.