Den av søstrene mine som har mest erfaring med gode, lettvinte og fornuftige kaker, de som alle liker og som de fleste kan bake, hun står bak disse kokos/havrekjeksene
Det eneste de trenger er et oppkok før servering. Som jeg skrev fikk vi helt fantastisk god mat som var laget av matblogger Trine som har bloggen Klisjehjemmet
Brødrester med eller uten skorpe. Hvis du liker sprø krutonger kan det være lurt å lage en hvitløksolje på forhånd siden hvitløk brenner seg ganske lett i ovnen
Man trenger selvsagt ikke være ti personer for å kunne lage dette, men om man er færre anbefaler jeg å bare skjære opp en liten del av gangen, og heller spre det ut over flere dager
Jeg kom plutselig på at det var fotballavslutning og at jeg av erfaring vet at der er noen ekstremt hyggeorienterte mødre som gjør alle disse avslutningene til et eneste stort etegilde
Ikketrenger du å advare noen mot at kaka er glutenfri heller, denne liker alle. Jeg har laget den mange ganger med glutenfritt mel, og det fungerer helt supert
Jeg hadde bestemt meg for at jeg ville lage makroner medtre ulike smaker. Omtrent en fjerdedel av mandlene ville ikke gjennom sikten - de var for grovt malt
Smelt smøret i en kjele, trekk kjelen til siden og bland i melet. I år serverte vi enkel forrett med laks, langtidsstekt hjortelår med sellerirotpuré, stekt sopp, broccoli, poteter, viltsaus og ripsgelé til hovedrett, så var det en liten "hvilerett" for de voksne med Selbu Blå (blåmuggost) og Pedro Ximénez San Emilio Sherry, som smaker som flytende rosiner, og til dessert laget jeg en variant av bløtkake med marengs
Skjær kaken i tre deler, bunnen skal fungere som topp. Sikt inn mel iblandet kakao vaniljesukker og bakepulver, vend inn medslikkepott,vekselsvismed melk og smeltet smør
For de som ønsker å begrense inntaket av karbohydrater er dette gode nyheter da man får i seg høyst nødvendige kostfibere, uten at dette påvirker karbohydratregnskapet
Jeg har litt lite forskning her, men jeg mener at BBC for noen år tilbake viste en serie på TV om mat der tre personer fikk forskjellige varianter av pasta - kyllingpasta, fløtepasta og grønnsakspasta
Hermetikk fra Svenskhuset- Moderne mat fra Nord-Norge og Svalbard
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.