TapenadeTapenade er en puré av oliven, kapers og ansjos, og kommer opprinnelig fra Provence. Tapenade finnes sikkert å få kjøpt ferdig i enkelte velassorterte butikker, men det er ikke vanskelig å lage den selv
Eg elskar middelhavsmat, spesielt sør-fransk og gresk. Denne oppskrifta er inspirert av både greske og franske ingrediensar og smakar – blant anna tapenade, eller fransk olivenkrem
Her i helgen laget jeg denne retten hvor jeg smurte inn svinenakken med tapenade og stekte den i leirgryte i 4 timer på lav varme. 1 stykke svinenakke (jeg hadde et stykke på ca 1 kg)1 boks mørk tapenade (olivenpaste)Smør inn svinenakken med tapenade og legg den i bunn på en leirgryte med lokk
Tapenade. Kjør mikseren og spe på med god olivenolje til tapenaden blir bløt og fast. Skrell grønn aspares og knekk av den nederste delen, og kok i 2-3 minutter. Kok 4-5 store mandelpoteter, og mos dem. Kok gnocci bitene i 3-4 minutter
Tapenade. 5 dl olivenolje3 fedd hvitløk i tynne skiver1 rød chili, skåret i tynne skiver¼ ts tørket chili flak1 ½ ts paprikakrydder1 dl tørr sherry (kan sløyfes)50 gr smør400-500 gr Scampi, tigerreker eller reker1 bunt persilleSitron. 400-500 gr Scampi
Hakk tomatene og bland sammen tomater, tapenade og basilikum. 700-800 g renskåret breiflabbfilet, eller annen hvit, fast fisk. 2 ss sort oliventapenade
Server kjeksa til ost, med rømme og lodderogn, skagenrøre eller til tapenade. Desse kjeksa held seg i to-tre veker i tett boks, og smaken på dei kan varierast i det uendelege
Her får man alt fra ferske oliven, tapenader, ferskt olivenbrød og førsteklasses olivenoljer. Follow my blog with bloglovinMai måned byr på mye buffet-mat og småretter
Jeg laget også en tapenade som ble smurt på lammet rett før servering. Til 4-6 personer trenger du 500 g gulrøtter delt i 5 cm staver (jeg skar også bort kjernen), 130+40 g usaltet smør, 630 g fersk gulrot juice, 30 g vann, 2,5 g natron og 5 g salt + litt mer salt til smaksetting på slutten. La kjøttet hvile i 5 minutter, smør på tapenaden, skjær opp og server på en seng av bønner og reddiker. Denne retten fikk følge av en fantastisk Crozes-Hermitage (Cuvee Louis Belle 2010). Avkjøl i 10-15 minutter og bland i eggehvitene til en fin masse. Relatert 4-6 personer
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.