Det er så mye spennende som skjer nå om våren, at det er et eldorado for meg som er lidenskapelig opptatt av sanking, tilbereding og nytelse av vårens vekster. I dag byr jeg på gelé laget av granskudd og løvetannblomster. Dette gir en aromatisk og lekker gelé som smaker av vår og skog. Passer godt til kjøttretter.
Granskudd/løvetanngelé
120
granskudd
10
løvetannblomster
1/2 sitron
skjæres opp i skiver eller båter
1/2 appelsin
skjæres opp i skiver eller båter
1 liter
vann
Skyll av granskuddene, appelsin og sitron før du bruker dem. Legg granskudd, løvetannblomster, appelsinskiver og sitronskiver i en kasserolle, og hell over vann. Kok opp, og la dette trekke i 10 minutter. La dette avkjøles, og sil av. Smak til med den sukkermengden du ønsker. Jeg brukte ca 1/2 kilo sukker. Rør i safta slik at sukkeret løser seg opp.
For å lage gelé, brukes 1 gelatinplate pr dl saft. Varm safta forsiktig. Bløtlegg gelatinplatene. Ha disse i saften mens du rører til de har løst seg opp. Fylles på små glass.
Denne dippen var Andreas Viestadsfavoritt da han besøkte meg i vår – og en god venn av meg som har vokst opp med denne dippentil frokost hver dag mener min versjon er bedre enn noen andre han har smakt
Så hvorfor ikketatacoentil et nytt nivåmed hjemmelaget krydder og hjemmebakte lomper. Det ser kanskje lite ut, men denne porsjonen med krydder holder LENGE
Yoghurt/kesam - noen likermed noen ikke. Jeg kan ofte sees på toget med store vakre blå barter. Her følger få oppskrifter, men heller litt nye og gamle ingredienser som kan tasmoothien fra å være et littemellommåltidtil et fullt måltid
Fingersandwichene skal være så små at du kan plukke de opp og spise de med én hånd. Bruk en stavmikser og kjør gjennom sjokoladekremen så den blir jevn og glinsende
Mitt tunnbröd er toppet med lam, søtsur rødløk, chevre, agurk og solsikkekjerner. Brødene stekes ofte i bakerovn, men de kan også stekes på takke eller i panne
I dag kommer som lovet noen ord om hvordan jeg knipsetbilder av vakre lille nevøen min da han ble døpt, itilfelle du har lyst til å ta samme type bilder
Han invitererinn på et kjøkken viikke kjenner så godt, med en naturlighet og raushet som gjør at du bare har lyst til å slippe alt du har i hendene og begynne å lage tyrkisk mat og prøve ut nye kryddertyper
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.