Når smøret begynner å gyldne legges aspargesen i sammen med ett par runder kvernet svart pepper. Imens kraften koker, rens blåskjelleneog putt de en oppvarmet gryte med olivenolje
Det er små biter av svart, tørket trompetsopp. TAGLIATELLE MEDREKEROGROGN. Hell det ut på bakebordet og lag en vid grop i midten der du heller i egg som er pisket lett med trøffeloljen
Disse blåskjellene smakte himmelsk med urter, chili, hvitløk, tomat og fløte. Det er egentlig en helårsgreie, selv om vi forbinder det med sommer og sol
Slettvar med fylt medrekerog blåskjel, og servert med bønner er sunt, slankende og godt. Skyll bønnene, og varm dem opp med en boks finhakkede tomater og persille
Begynn med å skrubbe blåskjelleneog kaste de blåskjellene som ikke lukker seg ved et lite knips. Smak til gryten med mere salt og pepper om det trengs og tilsett litt vann eller hvitvin hvis den virker for tykk
Serveres medsvarttajarinpasta, med blekk fra blekksprut, som passer godt til fisk og sjømat. Etter mange dager med julemat hadde jeg lyst på fisk og asiatiske smaker,
Server med en god salat og litt godt lavkarbobrød. Smak til med salt. Kok fløte, dill og hvitløk i en bredbunnet panne til fløten tykner litt - jeg bruker en teflonbelagt stekepanne
En fryd for øyet og en fryd for ganen er denne asia-inspirerte salaten. Vi spiste denne salaten sammen med focaccia, men toast eller baguett passer godt til salaten
Vi fulgte i all hovedsak oppskriften til Bent Stiansen fra hans veldig fine kokebok "Alene Hjemme", og følger hans oppfordring om at blåskjell kan du variere med så mangt av smaker
Nyter man sommervarmen med et glass kaldt og forfriskende hvit, slapper av, rød brun svett kropp, heten tar all energi ut av en og matlaging bør helst gå litt kjapt, er blåskjell løsningen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.