Gryten lager nærmest seg selv, mens du kan slappe av i solen med en god bok. Når jeg tidligere har besøkt den lille greske øya Kreta, er noe av det beste jeg liker å spise en liten gryterett kalt Stifado
Svinesti med fløtegratinert sellerirot og fløtesaus…. Så da er det bare å gå i gang med oppskriften. Fløtegratinert sellerirot må dere bare teste ut, om dere ikke har smakt det før
Server retten som tilbehør til for eksempel viltkaker med chèvre og smørstekte kantareller. Selleriroten krever litt tid i stekeovnen, men gjør seg selv mens du tilbereder resten av middagen
Gresk kjøttgryte med masse smak som smaker sommer, eller gir ekstra varme en kald vinterkveld. Til en gryte med så mye tomater vil dette ha stor betydning for smaken, og velg derfor bort noen av billigmerkene som kan være ganske smakløse
Jeg steker de som regel i en panne med masse olje, men denne gangen hadde jeg så mange andre prosjekter gående på kjøkkenet samtidig, at jeg tenkte å gjøre det enklere for meg selv ved å bare sette de i ovnen og la de ordne seg selv
Surr finhakket sjalottløk og hvitløk i en kjele med smør, til løken er myk og blank. Ha sellerirotskivene i kjelen, og rør forsiktig til fløten tykner litt
Den er herlig kremet og passer perfekt med mange ulike tilbehør. Sellerirot- og potetsuppe. Ha dem over i en gryte sammen med noen chiliflak og surr dem i smør til løken er blank
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.