Snickers
adaemiliew
adaemiliew

Snickers

  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Karamell
  • 50 g tagatesse
  • 2 ss vann
  • 30 g smør
  • 1 dl fløte
  • 100 g peanøtter
  •  
  • Nougat
  • 60 g fibersirup clear
  • 60 g tagatesse
  • 0,5 dl vann
  • 20 g eggehvite
  • 70 g peanøttsmør
  • 100-150 g valgfri sjokolade

Instruksjoner

    Karamell:
    Ha vann og Tagatesse i en kjele og varm opp på medium varme.
    Varm massen til du når temperaturen 155-165gr. (Desto mørkere farge desto dypere karamellsmak)
    Rør inn smør, deretter fløte.
    Kok inn massen på medium varme til du når temperaturen 115gr.

    (HVIS MASSEN SKILLER SEG: rør inn en skvett fløte til massen samler seg igjen og forsiktig varme opp igjen til 115gr.)

    Ha massen over i en annen bolle som tåler høy varme og vend inn peanøttene.
    Fordel massen i en passelig stor ildfast form kledd med bakepapir eller silikonformer.
    Sett kjølig.

    Nougat:
    Avhengig av hvilket type peanøttsmør du bruker, ble du finansuroen det i en miniblender/stavmikser. Hvis peanøttsmøret er tørt kan du knuse det sammen med peanøttolje. Det er best når det er kremere og ikke kornete. Sett til side.
    Ha tagatesse, fibersirup clear og vann i en kjele. Varm opp på medium varme til vannet fordamper. Rør stadig.
    Stivpisk eggehvite til samme konsistens som når du lager marengs. Ikke overprisa så eggehvitene blir kornete. Følg med på temperaturer på sukkermassen. Sett den stivpiskede eggehvitene til side.
    Fortsett å koke massen til du når en temperatur på ca 118gr. Rør stadig.
    Når massen har riktig temperatur heller du den i eggehvitene i en tynn stråle mens du pisker. Massen skal piskes i to minutter/til det er godt blandet. Pisk inn peanøttsmøret til slutt. Pisk kun til det er godt blandet. Fordel massen på karamellen og sett kjølig minimum 4 timer, helst lenger. Bruk en skarp kniv å kutt i biter.
    Smelt sjokolade over vannbad og dyp hver bit i den smelta sjokoladen.
    Legg den ferdige snickersen på en bakepapirkledd fjøl eller lignende. Sett kjølig.

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.