Sjokoladekake med marengs-snø og -juletrær
Grys kjøkkenskriverier
Grys kjøkkenskriverier
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Fant en fin oppskrift i et dansk juleblad fra 2015 ,
  • den var pyntet med vanlig marengs og plastjuletrær.
  • Jeg har brukt italiensk marengs til snø og magengsjuletrær.
  •  
  • Sjokoladekake
  • 250 g mørk sjokolade
  • 1,25 dl rapsolje (originalen er med olivenolje)
  • 4 egg, delt i hvite og plomme
  • 150 g sukker
  • 125 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl melk (originalen er med yoghurt)
  • 26 cm rund kakeform kledd med bakepapir. 175 g i ca 35 min
  •  
  • Snømarengs
  • 2 eggehviter
  • 200 g sukker
  • 1 ts sitronsaft
  • 0,75 g vann
  • 1 termometer som tåler koking
  • + 8 marengsjuletrær oppskrift her
  • litt smeltet sjokolade ca 50 g, melisdryss

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.