"Café Stings sjokoladekake" er en killer sjokoladekake - myk og saftig med en helt fantastisk god sjokoladekrem!
Jeg fant oppskriften på nettet for mange år siden, og kaken skal etter sigende stamme fra Café Sting i Stavanger.
Hvorvidt dette er originalen eller ikke strides de lærde, men dette er uansett blitt en av de aller mest besøkte kakeoppskriftene her på Det søte liv!
Knallgod sjokoladekake - og her er den fantastiske oppskriften!
Ingredienser
Sjokoladekake
125 g
smør
1 dl
vann
3 ss
kakao
1 ts
vaniljesukker
4
egg
250 g
sukker
150 g
hvetemel
3 ts
bakepulver
Sjokoladekrem
2
egg
1 dl
kremfløte
135 g
sukker
50 g
kokesjokolade
125 g
smør
1 ts
vaniljesukker
Pynt
raspet mørk sjokolade
Instruksjoner
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en kjele. Tilsett vann, kakao og vaniljesukker. Ta kjelen av platen og pisk inn 4 eggeplommer med elektrisk mikser. Ha så i sukker, mel og bakepulver. Rør deigen glatt og klumpfri. Pisk eggehvitene for seg til hvitt skum. Vend dette i deigen til slutt.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 45 min. Avkjøl kaken i formen. Ta den ut og fjern bakepapiret. Del kaken i to bunner.
Til sjokoladekremen has kremfløte, egg og sukker i en kjele. Gi blandingen et oppkok under omrøring. Ta kjelen av platen og rør i oppdelt kokesjokolade slik at sjokoladen smelter. Ha så i smør og vaniljesukker. Rør til smøret har smeltet og blandingen er glatt og klumpfri. Sett kjelen med kremen i kjøleskapet i minst 2 timer (se tips). Pisk den så opp med elektrisk mikser til den blir luftig og lysere i fargen.
Fyll og pynt kaken med sjokoladekremen. Dryss over raspet sjokolade til pynt.
Tips:
Sjokoladekremen må stå i kjøleskapet før den piskes opp, ellers er den for tynn i konsistensen. Pass også på at kaken er helt avkjølt før du fyller og glaserer den.
"Café Stings sjokoladekake" er holdbar i kjøleskapet. Den kan også fryses.
Langpanne sjokoladekake med glasur, non-stop og seigemenn er en klassisk barnebursdagskake. Sjokoladekaken smaker kjempegodt og er en populær kake i barnebursdag
Det er kanskje ikke lurt å lære barna dette, da de kommer til å tyv-spise sjokoladekake ved en hver anledning, og siden det tar så kort tid å lage, er de ferdig med kaka på den tiden du bruker på å hente posten
Da en av kollegaene mine kom på jobb med restene av en sjokoladekake i langpanne på mandag og hun fortalte at hun hadde funnet oppskriften på Trines Matblogg, tok jeg hintet
Jeg ELSKER sjokoladekaker, og er alltid på jakt etter nye varianter. Kaken er en ekstra mørk sjokoladekake uten melk, fylt med peanøttfrosting og «Smil» ganache
Bunn. 120 g mørk sjokolade 150 g TineSmør 4 egg 60 g hvetemel 150 g sukker Glasur. 0. 75 dl TINE Kremfløte 1 ss TineSmør 100 g mørk sjokolade Slik gjør du Rund kakeform, ca 20 cm i diameterI stekeovnen ved 200 grader C i ca 30 minutter Bunn
Jeg hadde egentlig ingen planer om å blogge mer i dag, men da skitur ble byttet ut med spontan baking, og resultatet ble sååååå godt kunne jeg ikke la være
Denne sjokoladekaken er, i all beskjedenhet, en av de beste jeg har smakt. Og jeg skulle ønske jeg hadde en god unnskyldning eller anledning da jeg bakte den, men sannheten er at jeg gjorde det bare fordi jeg hadde lyst
Tusen takk til Det Søte liv for oppskriften til denne nydelige og milde sjokoladekaken. Ønsker du en barnevennlig sjokoladekake som passer både til fest og til søndagskaffen, så kan du trygt forsøke denne
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.