Ha saftentilbake i ren panne og ha i sukker, varm opp og rør til sukkeret smelter. Jeg har fremdeles bær i frysen,og hjemmelaget saft hjelper på ventetid mot sommer
Dersom du har mye bær kan du bruke samme metode for å lage syltetøyog gele. La kjelen stå til det koker og den lille slangen begynner å fylles med saftfra bæra
Et par dråper med vanlijestevia oppi glasset så ble den godkjent uten å måtte tilsette sukker. Jeg fikk noen klager på at denne saften var for lite søtt
Sil så saftenfra resten i en finmasked sil eller en saftsil. Framgangsmåte. Vi valgte å lage noe til ferdig utblandet saft i flasker og noe reduserte vi til konsentrert saft
Hjemmelaget hylleblomstsaftFastelavensboller med en vri. La syltetøyet få et nytt oppkok og la det koe til det når fortykningspunktet ( som er den temperaturen som gjør at syltetøyet vil stivne/sette seg, og ligger på ca
Sil blandingen og ha i sukker. La saften koke til det slutter å skumme. Rens bærene og kok dem i vannet i rundt 5 minutter. Hell saften på steriliserte flasker eller glass (varmet i ovn på 140°C i minimum 20 minutter), sett på kork og avkjøl
Jeg googlet "eplekake" og kom over en oppskrift med vanlig hvetemel fra Tine. De holder ikke veldig lenge, så da var det en fin unnskyldning for å ha eplekake og is til dessert i dag selv om det "bare" er onsdag
*Kok til stikkelsbærene til de er møre og rør godt rundt. Nydelig til ost. Bestemor hadde alltid hele stikkelsbær i fryseren, men jeg smakte aldri på det så derfor kjøpte jeg denne busken for å lage syltetøy av
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.