D. e. t. r. f. b. u. a. –. o. g. d. h. l. i. å. s. k. ,. v. n. y. p. m. …. 1. L. ø. j. 2. M. H. B. æ. 5. 0. R. /. E. K. -. (. ). P. F. I. G. c. 3. ×. S. Å. J. N. V. A. T. w. t g. d l
Vask rognen og pakk den i matpapir eller aluminiumsfolie. For å hindre at det blir sterk lukt i kokekaret, kan leveren kokes i sylteglass eller krukke med lokk i vannbad
Dagens middagtips er stekt ørret med avokado og rogn. Stek ørreten med en ss smør i stekepanne. Legg de på en stekeplate med bakepapir krydre de med salt og pepper eller det krydderet du liker best feks grillkryder er også godt
Du kan lage en sjømatvariant med å bruke rosa dekke on top (bland inn ketchup) og bruke pillede reker, crabsticks, fiskepudding, røykalaks, kaviar, rogn og krepsehaler
det er rogn. I dag har vi vært ute med båten og hentet krabber. Snakk med noen du kjenner om å låne båt dersom du ikke har egen, eller snakk med en lokal “båtmann” ved nærmeste havnområde om han vil sette ut og ta opp teinene dine for en liten slant
Til oppskrifta under er det godt med både rogn og anna etande innmat frå krabben. Men dersom du har nokre hundre gram krabbekjøtt på lur, er denne enkle retten med krabbe på ein brødbit fin å ha i bakhand
Legg i lave dessertglass og pynt med en skive røket laks, litt dill og gjerne litt sort rogn. Nydelig einerøkt laks med en mild pepperrot røre av crème fraiche, sitron, dill og vårløk
Jeg har fått nydelig kaviar fra Melbu kaviar , den inneholder kun rogn av torsk fra Lofoten/Vesterålen, uten kunstige fargetilsetning og er røket på tradisjonelt vis, med røkekammer og treflis
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.