Riskrem. 22. 12. 2015 kl. 06. 07 i. Julen 2015. 2 kommentarer. Riskrem er noe de aller fleste har kjennskap til og en tradisjon etter julemiddagen i mange hjem
Riskrem er en av julens beste desserter. Lag en sukkerlake av vann, sukker og vaniljestang. Kjør alle ingrediensene til en glatt pure i blender/kjøkkenmaskin eller med stavmikser
En dessert skal jo være en ærverdig avslutning på et måltid. Ha dette og restene av stangen oppi. Ikke bruk for sterk varme, da det vil fort brenne seg i bunn av kjelen
La grøten avkjøles helt. Tin jordbærene, kjør dem sammen med sukkeret i en foodprocessor eller med stavmixer til jordbærene er helt most, smak til med evt mer sukker
6 porsjoner10 dl kald risengrynsgrøt (må være helt kald)½ ts vaniljesukker1 ss sukker3 dl kremfløtePisk kremfløten til krem med vanniljesukker og sukker og bland den forsiktig inn i grøten
Denne er laget av geisha grøtris som er kokt på vann og lettmelk (som anvist på pakke). Hva med hjemmelaget riskrem som dessert til neste middagsbesøk, eller kanskje dessert til nyttårsmiddagen
Men, det var inntil jeg var på sushikurs i regi av Lofoten. Nå vet jeg ikke om fantasien min har tatt helt av, men jeg fikk veldig lyst til å lage en dessert med risen, og dermed lagde jeg Maki Riskrem
and when you're going to make hot Rice Pudding (recipe HERE) it is a good idea to make a large portion in order to have leftovers to make cold Rice Pudding for dessert the next day
På søndag tjuvstartet jeg jula en smule. Det ble riskrem med kirsebærsaus til dessert. Jeg glemte å ta bilder, men har lånt et illustrasjonsfoto fra Google
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.