For hver bit du tar av det nybakte rundstykket med ripsgelé, blusser drakampen opp på ny. Ripsgelé er et fyrverkeri i syltetøyverdenen (og det finnes en slik), og fortjener å bli oppdaget
. Ripsgelè er godt som pålegg, men kanskje aller mest som tilbehør til vilt. Heimlaga ripsgelè i små glass er også nydelige gaver til den som “har alt”
Husmor poeng. Min bestemors gamle kokebok som heter husmorboken guidet meg gjennom hvordan jeg skulle lage ripsgelè, og det var ikke så avansert som jeg trodde det skulle være
Ripsgelé med bær. Aldri har eg sett rips så seint som i år, det er fordelen med ein sein sommar. Du syns kanskje det er rart eg kallar det ein fordel, men grunnen er enkel
I dag har jeg saftet og syltet. Det er noe jeg koser meg med hver eneste sommer. Det er fantastisk når vinteren kommer, og vi kan hente noe av sommeren ut av kjøleskapet eller fryseren
Nå er tiden inne hos oss. ) Bær som skal brukes til gelè skal knapt være modne. Pektininnholdet er det som gjør at gelèen stivner - dette innholdet vil avta ettersom bærene blir mer modne
Ha ha ha, det er ikke alltid det går like bra på kjøkkenet og heldigvis ikke like dramatisk som dag jeg fikk oljesprut og annengradsforbrenning i ansiktet
Det endte opp med at jeg lagde søt ripsgelé. Ripsgelé. Ripsgelé. Da mamma hadde vært ute å plukket rips av ripsbuskene våre måtte jeg jo bare prøve å finne på noe å lage
Høsten er ei fin men travel tid, for det er modne frukt og bær overalt. Og det lønner seg å ta seg tid til litt safting, så har man noe godt å kose seg med gjennom den lange vintern
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.