Innmat, blod og fett kom til nytte. Vi slakter ikke hjemme på gårdene lenger, og vi bruker ikke de ulumske delene på dyret som nesten vekker avsky i våre dager
Dra skinnet av ålen og fjern bein. Eplene skjæres i fire og kjernehusene fjernes. Jordskokk og epler skjæres i tynne skiver og blandes med rugkjernene i en bolle
Eg elskar middelhavsmat, spesielt sør-fransk og gresk. Denne oppskrifta er inspirert av både greske og franske ingrediensar og smakar – blant anna tapenade, eller fransk olivenkrem
Av og til dukker det opp litt andre råvarer enn det som står på menyen til vanlig. Hos oss dukket det opp en røkt villsvinsteik og det hørtes jo veldig spennende ut
I dag består den av ca en del cognac, og en del sirup av granskudd. Jeg har tidligere brukt sirup av krekling, men gikk tom forrige gang jeg røykte laks
spekemakrell anbefales å spise med flatbrød med smør, kalde poteter skåret i tynne skiver oppå flatbrødet, ben og skinnfrie stykker av makrell,og rødbeter
En ting var ikke med i beregningen, det skulle være chillipepper i og det glemte jeg å kjøpe. Bortsett fra å skrelle grønnsakene og potetene så «lager denne middagen seg selv»
Når den er ferdig røykt, pakk den inn i plast og la den ligge over natten. Det er ikke bare laks som blir god når den røykes, hvit fisk som torsk kan også røykes med godt resultat
Nå er lammesesongen i full gang, og en kan nyte lammekjøtt i alle former. Her er en oppskrift på lammerull, det er kanskje litt tidlig ennå siden det er mer et julepålegg, men det kan godt lages nå og legges i frysen frem til jula kommer
Røykt skinke. Vask og del grønnsakene og salaten i passe biter. Ha litt dressing på lefsen, ha på skinken og resten av grønnsakene og rull sammen, OG NYT
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.