Tusen takk til Det Søte liv for oppskriften til denne nydelige og milde sjokoladekaken. Jeg har oversatt oppskriften til gluten og melkefrie ingredienser, og denne blir virkelig kjempegod
Store Norske Kokeboka, og det var ved en ren tilfeldighet at den plutselig dukket opp igjen. Jeg hadde en formening om at den var så sunn siden den inneholder masse revet gulrot, mandler og rosiner, men når man tilsettertilsvarende mye sukker så vet jeg ikke helt, hehe…
Her skal jeg love deg at du ikke bare klarer å holde deg til et stykke. Saftig sjokoladekake med glasur Sjokoladekake 2 egg 100 g kesam 2 ss eplemos, eventuelt most banan eller kesam / yoghurt, kan sløyfes 50 g tørrvare, jeg brukte 20 g havremel, 10 g speltmel og 20 g kokosmel 1 dl melk 2 ss sukrin 1 ss fibersirup, kan sløyfes 2 ss kakaopulver 1/4 ts salt 1 ts bakepulver Bland sammen alle ingrediensene til kaken. Glasur 100 g kesam 2 ss smeltet smør 2 ss kakaopulver 2 ss sjokoladeprotein, kan erstattes av mer sukrin og kakaopulver 1 ss sukrin 1 ss kaffe, kan sløyfes Bland sammen alle ingrediensene til glasuren
Tilsett kaffe og rør inn melis til passe myk konsistens. Et lite melisdryss til pynt er fint. 1 melis til passe konsistensPisk eggedosis av egg og sukker
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.