Ikkje fordi eg ikkje unnar dei rabarbra om våren, men fordi eg og fotograf Marius skal ta rabarbrabilete til Digg-kokeboka neste veke, og då treng me alt me har av rabarbra
Primstaven viser i dag første vinterdag, og sesongens aller første snø har fallt over Oslo. Gradestokken har holdt seg på pluss-siden, så bakken er fortsatt grønn og fin
Håper på mange slike sommardagar for deg og meg. Etter eit par dagar i Lofoten kom eg over eit så vakkert og flott garn, som fekk det til å klø i hekle-fingrene mine
I si tid drog kokken Lars Barmen til Færøyane for å finne matinspirasjon i TV-serien «Barmeny». Min eigen son tømte ut heile bøtta med strandkrabbe vi hadde fanga ein vakker sommardag for nokre år sidan, då han skjønte at far hadde planer om å lage strandkrabbesuppe
I følge den gamle primstaven (eller var det i følge mamma. Som jeg har lengtet etter rabarbra. Jeg har puslet rundt bladene, og snust inn den syrlige deilige lukten mens jeg har mant fram barndomsminner om plaster på kneet og rabarbra og sukker i en gammel poselenskopp
Funkar perfekt på en härlig sommardag, eller också på en lite gråmulen dag som igår. Igår på FB efterlyste jag middagstips eftersom min fina vän H skulle komma över
ca 1,6- 1,8 kg mørbrad. Ta panna bort fra varmen, flytt kjøttet over på en ildfast form, stikk inn steketermometer, sett dette inn i forvarmet stekeovn 200 ℃, la det stå inne til termometeret viser 58-60 ℃. Ønsker du mindre rosa, lar du termometeret stige til 60-65℃. Går termometeret opp til 75-80℃ er kjøttet blitt grått innvendig og du har fått oksestek, som er noe annet. ca 1,6- 1,8 kg mørbrad
Like ut av skogen dukka det opp ei stor slette - informasjonsarket fortel at det har vore slåttamark i tidlegare tider der - og der var det stubbar å sitje på og ein liten bålplass
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.