Om man i tillegg smøre med olje er det bare å snu jernet og kaken faller ut. Deigen er laget med. Potetkakene smakte like gode som da jeg var liten og stod rundt steiketakken til Marta ,en helt fantastisk reservebestemor jeg hadde da jeg voks opp
Potetkakermed sopp- og løkfyll, å herremin altså. Potetkaker. Smak og behag, med andre ord. Så bare prøv deg frem til du har en fin konsistens på potetdeigen som virker ok å jobbe med
De er ikke mye vanskeligere å lage enn potetkaker laget med gluten, blir selvsagt mindre elastiske og sprekker litt lettere, men smaken er vel det viktigste
Så tok jeg av det øverste arket, og snudde arket medpotetkaken rett ned på pannen. Jeg forøkte meg litt frem med vannmengden, siden den kan variere etter hvor store potetene er og type poteter man bruker
Eg var så heldig at eg vaks opp i eit bestemorshus, og når ho hadde kokte poteter til overs lagde ho smakfulle, saftige potetkaker som vi fekk med ordentleg smør og sirup på
Potetkaken passer godt sammen med andre matretter fra Midtøsten, for eksempel falafel, hummus, tabbouole og auberginerøre, og er perfekt å ha som rett på en buffét
Da ble de servert med smør og sirup eller smør og sukker. Du kan bytte ut hvetemelet med speltmel, jeg har ikke prøvd dette, men har registrert at speltlomper er ettertrakta vare
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.